- Vi kunne brøyta Heathrow på en halvtime

Norske brøytemannskaper rister oppgitt på hodet over alle problemene snøværet i USA og Europa skapte før jul.

TAKLER SNØ: Norske brøytemannskaper hevder at rullebanen på Heathrow kunne vært ryddet på en halvtime. Foto: Nina Hansen , Dagbladet
TAKLER SNØ: Norske brøytemannskaper hevder at rullebanen på Heathrow kunne vært ryddet på en halvtime. Foto: Nina Hansen , Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske brøytemannskaper hevder at rullebanen på Heathrow kunne vært ryddet på en halvtime.

Norske Avinor og flere flyplasser i Norge er blant de beste i verden når det gjelder det å holde flytrafikken i gang i snø og vanskelige værforhold, skriver Adresseavisen.

Lufthavnsjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes mener det er takket være utstyr i verdensklasse, god planlegging og dyktig mannskap.

Han mener Oslo Lufthavn Gardermoen trolig er aller best i verden på dette, og stiller seg uforstående til at en storflyplass som Heathrow utenfor London måtte stenge på grunn av 2,5 centimeter snø.

- Vi bruker 15 minutter på å rydde rullebanen vår på 3000 meter. Den største banen på Heathrow er 3900 meter og litt bredere. Si en halvtime så skulle vi greid å rydde den slik at fly kunne lande og ta av i en periode, sier Bardal.

Rundt én million reisende ble rammet da Heathrow måtte stenge. Også Gatwick og Luton flyplass ble stengt, og det samme gjaldt flere flyplasser i andre europeiske land.

Den siste uken har deler av USA og Russland vært rammet av vinterkaos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer