SVARER PÅ KRITIKKEN: Jonas Gahr Støre mener det hadde vært lite overbevisende dersom Arbeiderpartiet hadde hatt glassklare svar på ny politikk bare måneder etter at velgerne kastet dem ut av regjeringskontorene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKKEN: Jonas Gahr Støre mener det hadde vært lite overbevisende dersom Arbeiderpartiet hadde hatt glassklare svar på ny politikk bare måneder etter at velgerne kastet dem ut av regjeringskontorene. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Vi kunne ikke hatt glassklare svar etter noen måneder

Støre svarer på kritikken fra Høyre og Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste dagene har det pågått en ordkrig mellom Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre og regjeringspartiene.

Mens Støre i onsdagens Dagbladet beskyldte regjeringen for å bryte ned den norske modellen bit for bit, svarte de parlamentariske lederne i Høyre og Frp med at Ap mangler politikk og har en leder som gir uklare svar.

- De må begynne å vise kort. Hvor vil de? Hvis de vil påvirke norsk politikk, må de vise hvor de står. Det er håpløst å forhandle med noen som ikke viser sin posisjon. Ap bør skaffe Støre en GPS så han kommer seg ut av tåka, sa Frps parlementariske leder Tom Harald  Nesvik til Dagbladet i går.

Nytt budskap Nå tar Støre til motmæle mot kritikken.

- Da jeg ble partileder for ett år siden, var det viktig for meg å ta tak i politikkutvikling, som gjør at vi kommer med et fornyet budskap til våre velgere, og de velgerne vi ønsker skal bli våre, sier Støre til Dagbladet.

- Hvis vi hadde kommet med glassklare svar noen måneder etter at vi var ute av regjeringskontorene, hadde ikke det virket veldig overbevisende, legger han til.

- Så jeg har helt bevisst tatt denne tiden på å reise, lytte, være nysgjerrig og åpen. Og lytte utover våre egne rekker, sier Støre.
 
- Rak rygg Han mener imidlertid at Arbeiderpartiet stadig nærmer seg målet, og at partiet vil komme med nye svar hele veien fram mot valget i 2017.
 
- Etter denne helga vil det ligge en lang rekke vedtak som er det jeg kaller grunnmuren i det som kommer til å bli vårt nye partiprogram, sier Støre.

Arbeiderpartiet har ligget høyt på meningsmålingene siden regjeringspartiene la fram sitt forslag til statsbudsjett i fjor høst, noe Støre benytter til å komme med et spark mot Høyre og Frp.
 
- Det jeg møtes med fra Høyre og Frp skal jeg møte med rak rygg, og jeg vil jo si at hvis de på den ene siden ser meningsmålingene våre og på den andre siden sier at her kommer det ingenting, så sier det jo indirekte en del om folk, og det er en beskrivelse som ligger fjernt fra min fantasi.