- Vi kunne skrevet status hver for oss

Rettspsykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby svarer for «parhest»-anklagene i retten.

PARHESTER: Rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim forklarer seg i rettssalen i dag. Rettspsykiaterne, som har konkludert med at Breivik er utilregnelig, har blant annet svart på om det at de har samarbeidet ofte kan ha hatt betydning for deres uavhengighet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PARHESTER: Rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim forklarer seg i rettssalen i dag. Rettspsykiaterne, som har konkludert med at Breivik er utilregnelig, har blant annet svart på om det at de har samarbeidet ofte kan ha hatt betydning for deres uavhengighet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sørheim og Husby har blitt anklaget for å være «parhester» i rettspsykiatrisk sammenheng, og flere har ment at det kan være en svakhet ved deres erklæring at forholdet mellom dem er så tett.

Som Dagbladet skriver i dag, har Synne Sørheim og Torgeir Husby svært ofte opptrådt sammen som rettspsykiatere. På henvendelse fra Dagbladet har Den rettsmedisinske kommisjon kommet til at de to har opptrådt sammen 51 ganger siden 2002.

Omfanget av det tette samarbeidet Dagbladet presenterer i dag, står i kontrast til det Synne Sørheim antydet i retten i går. Statsadvokat Svein Holden ville ha rettspsykiaternes svar på dette i retten i dag.

- Bestemmer ikke selv - Jeg registrerte så vidt i en avis at dere har samarbeidet 51 ganger, ifølge den rettsmedisinske kommisjon. Slik jeg forsto deg i går antydet du at dere hadde samarbeidet kanskje 15 ganger siden 2006, sa Holden?

- Hvis kommisjonen sier det er 51 ganger over en tiårsperiode, er selvfølgelig det riktig, sa Sørheim.

- Blir det noe parhest-syndrom? Blir man mindre uavhengig, spurte Holden.

- Det er sikkert sånn at man kan argumentere for at man nærmer seg hverandre, og at man vet bedre hva den andre står for. Men det er fortsatt sånn at jeg står for denne vurderingen helt uavhengig av Husby, svarte Sørheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer