- Vi la ikke merke til noe mistenkelig rundt oss

De polske kameratene Miroslaw Wentowski og Andrzej Puchalski gikk tur i området da Anja forsvant.

DNA-PRØVER: Flere menn kom til politihuset i Ålesund i går for å la seg DNA-teste. Blant dem de polske kameratene og kollegaene Miroslaw Wentowski og Andrzej Puchalski. - Vi la ikke merke til noe spesielt på fjellet den kvelden, sier de til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
DNA-PRØVER: Flere menn kom til politihuset i Ålesund i går for å la seg DNA-teste. Blant dem de polske kameratene og kollegaene Miroslaw Wentowski og Andrzej Puchalski. - Vi la ikke merke til noe spesielt på fjellet den kvelden, sier de til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet og Kripos fortsatte mandag sin massive etterforskning etter at 21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble funnet død langs turstien på Akslafjellet i Ålesund.

En av få konkrete holdepunkter for politiet er at Anja forlot bestemoren sin i 19-tida forrige onsdag i en sølvgrå Toyota, parkerte bilen ved Fagerlia barnahge og begynte joggeturen.

Nå har politiet bedt om at alle som var på Aksla, kontakter dem og beskriver hvor, når og hva de hadde på seg den kvelden drapet skjedde. Deretter skal alle menn som befant seg i turområdet denne kvelden DNA-testes som et ledd i etterforskningen.

- Etterforskningsledelsen har besluttet at det skal tas DNA-prøver av menn som er inne som vitner i forbindelse med etterforskningen, sier politiadvokat Yngve Skovly.

- Gikk tur Flere menn kom til politihuset i Ålesund i går for å la seg DNA-teste. Blant dem de polske kameratene og kollegaene Miroslaw Wentowski og Andrzej Puchalski.

 DNA-TESTES:  Høgskoledirektør Roar Tobro ved Høgskolen i Ålesund var på Akslafjellet den dagen og han lot seg DNA-teste i går. Foto: Arild J. Waagbø / Dagbladet.
DNA-TESTES: Høgskoledirektør Roar Tobro ved Høgskolen i Ålesund var på Akslafjellet den dagen og han lot seg DNA-teste i går. Foto: Arild J. Waagbø / Dagbladet. Vis mer

- Vi tok en tur i fjellet i 19- 20-tida den kvelden fordi vi har hørt at det er så fint å gå der oppe. Vi gikk tur i omtrent en time, før vi gikk hjem, dusjet og la oss. Vi la ikke merke til noe mistenkelig rundt oss i terrenget, sier Wentowski til Dagbladet.

Han forteller at de kun har vært noen få dager i Norge på jobb og at de skal reise tilbake til Polen om noen dager.

- Utrolig trist at en slik forferdelig ulykke skulle skje når vi er. Jeg aner ikke hva som har skjedd og vi fikk vite om dette drapet første gang da vi så det på tv fredag, sier Wentowski.

-Grufull sak Kameratene var i avhør med etterforskningsgruppa til politiet og Kripos i omtrent to timer mandag kveld.

- De tok bilde, DNA-prøver og spurte oss om en rekke spørsmål. Men vi har ikke sett noe til gjerningsmennene og vi la ikke merke til noe uvanlig denne kvelden, sier Puchalski til Dagbladet.

 POLITIADVOKAT:  Yngve Skovli forteller om en massiv etterforskning og at de har bestemt seg for å DNA-teste alle menn som befant seg på Akslafjellet den dagen Anja forsvant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
POLITIADVOKAT: Yngve Skovli forteller om en massiv etterforskning og at de har bestemt seg for å DNA-teste alle menn som befant seg på Akslafjellet den dagen Anja forsvant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Også direktøren ved Høgskolen i Ålesund, Roar Tobro, satt i avhør med politiet i går, etter at han kontaktet politiet og sa han befant seg på fjellet den dagen Anja forsvant.

- Også jeg var på Aksla den kvelden det skjedde. Jeg har fortalt politiet om de observasjonene jeg gjorde og jeg har avlagt DNA-prøve, sier Tobro til Dagbladet.

- Hvilke observasjoner var det?

- Jeg har fortalt politiet om de observasjonene jeg gjorde. Mer ønsker jeg ikke å si, gjentok Tobro.

 AKSLAFJELLET:  Er et populært område for turister og turgåere om sommeren. Anja forlot bestemoren i 19-tida forrige onsdag, parkerte deretter ved Fagerlia barnehage før hun startet sin joggetur. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet.
AKSLAFJELLET: Er et populært område for turister og turgåere om sommeren. Anja forlot bestemoren i 19-tida forrige onsdag, parkerte deretter ved Fagerlia barnehage før hun startet sin joggetur. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet. Vis mer

Det er en stor og omfattende etterforskning for politiet som flere ganger har gjentatt at de kjemper mot en ukjent gjerningsmann.

- Vi står overfor en grufull sak med en ukjent gjerningsmann. Men vi er optimistiske og har kommet godt i gang med etterforskningen og har fått inn over 500 tips, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.

 FUNNET DREPT:  Anja Weløy Aarseth var meget godt likt i vennekretsen både i Bergen og i Ålesund. Foto: Privat.
FUNNET DREPT: Anja Weløy Aarseth var meget godt likt i vennekretsen både i Bergen og i Ålesund. Foto: Privat. Vis mer