Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rykteflom

- Vi lå sammen. Frivillig

Trine Skei Grande og den 21 år yngre mannen er uenige om hva som skjedde på en fest i 2008.

SVARTE: Trine Skei Grande tok til orde mot rykteflom om henne på nett tidligere denne uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVARTE: Trine Skei Grande tok til orde mot rykteflom om henne på nett tidligere denne uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG har intervjuet mannen som omfattes av ryktene som har gått om Trine Skei Grande på sosiale medier. I dag er han 26 år. Han gir, ifølge VG, bare ett intervju, og sier følgende:

- Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sier han.

Mannen forteller til VG at Trine Skei Grande var i kontakt med ham 4. januar etter at et nettsted trykket en sak om det som skulle ha skjedd på en omtalt fest i 2008.

Grande var stortingsrepresentant og første nestleder i Venstre. 17-åringen var ikke medlem av Venstre.

- Grande og jeg utvekslet flere sms-er og hadde flere samtaler hvor jeg var klar på at dette var en sak jeg ikke ønsket omtale av, og at hverken jeg eller familien hadde bidratt til eller ville bidra til det. Vi var helt enige, sier han til VG.

Forskjellige historier

Han forteller at han var komfortabel med det, men at han nå er redd for at en annen sannhet nå sprer seg. I en senere samtale med Grande skjønte mannen at de hadde forskjellig oppfattelse av hva som skjedde.

- Da fikk jeg sjokk. Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne, sier han til VG.

Mannen sier han stiller opp hvis statsministeren vil snakke med ham.

Ikke sannhet i rykter

Trine Skei Grande vil ikke kommentere saken ovenfor Dagbladet i kveld, men sier via sin rådgiver at hun har fortalt sin historie til statsministeren.

Ifølge Grande er det derimot ikke noe sannhet i ryktene som spres på nett.

- Det har jeg behov for å si at ikke er sant. Det er ikke sikkert det stopper med dette, men jeg har behov for å si det, har hun uttalt i et intervju med Dagbladet.

Grande mener ryktespredningen hun har vært utsatt for på nett siden siste tida, er langt over denne grensen.

- Ja, når du får slike ting som Nina Karin Monsens Facebook-oppdateringer, så får jeg behov for å si at dette går virkelig ikke an. Det gjorde jeg i går, sier Grande.

Tillit fra Erna

- At hun blir statsråd i dag er et tydelig signal, sa Solberg da hun presenterte den nye regjeringen i går.

I kveld ble saken også et tema under NRKs Debatten.

- Jeg har gjort en vurdering av det jeg har fått vite, og jeg mener at hun blir en utmerket kulturminister, sa Erna Solberg, da programlederen spurte henne ut om siste nytt i saken om Trine Skei Grande.

Det har ikke vært noen bekymringsmelder eller varsler om upassende opptreden fra Grande.

Ville ikke uttale seg

Til Aftenposten onsdag fortalte Grande at aktører har forsøkt å skremme henne fra å ha innflytelse under regjeringsforhandlingene.

Venstre-leder Trine Skei Grande har fortalt til Dagbladet at hun har opplevd enorm støtte etter at hun avviste sex-ryktene som har blitt spredd om henne.

- Jeg har over tid opplevd ganske mye krevende sjikane, trusler og negative kampanjer. Noe mener jeg at politikere skal tåle. Det er ytringsfrihet i dette landet, og lov å mene forskjellige ting, men noe mener jeg at virkelig går over grensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!