Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi leiter dag og natt

HAUGESUND (Dagbladet): Bjarne (17) er sporløst borte og knapt noen bryr seg, bortsett fra en fortvilt familie. - Vi lever i et helvete som knapt noen kan forstå, hver eneste time, døgnet rundt, tenker vi på hva som kan ha skjedd Bjarne, sier Kari og Terje Eide fra Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 18. juni forsvinner alle spor etter en glad gutt som hadde orden på livet sitt. Politiet ga fort opp. Alle søk var resultatløse, tipsene var få. Tilbake sitter en presset familie som nå bruker alle tid, alle penger og alle sine ressurser på å finne Bjarne.

- Et sted må han jo være, enten i live, eller død, sier mor Kari.

Møysommelig har de kartlagt alle Bjarnes bevegelser den natta han ble borte. Han dro til noen kamerater, humøret var på topp, han skulle treffe dama og hele gjengen skulle til byen.

- Så begynner det å regne, og alle sammen drar til en leilighet. Gjengen bryter opp ved 22-tida for å dra mot sentrum, forteller far Terje. Bjarne oppdager at lommeboka og mobiltelefonen er borte. Det går noen minutter, de andre er utålmodige og setter kursen mot byen. Bjarne går tilbake til leiligheten for å leite etter verdisakene.

- Enorm støtte

Bjarne mister transporten, og det kan ha blitt hans skjebne.

- Seinere på natta kommer han tilbake til huset. Da har han en unormal oppførsel, er hissig og opprømt. Han vil ha tilbake det han er frastjålet, men finner ikke noe. Men han roer seg, og samtaler normalt med dem som er i huset.

- Litt over klokka ett forlater han huset, sier «ha det», går mot høyre på sykkelstien og blir borte - uten flere spor, forteller Terje.

I ukene etterpå har familien sammen med venner og bekjente søkt i hav og på land. De har arrangert informasjonsmøte på grendehuset. Venner har startet innsamlingsaksjon. Båter er stilt til disposisjon, undervannskamera har de fått låne, dykkere jobber gratis.

- Denne støtten er rørende og fantastisk, mens det offentlige bare gir blaffen. Det er en skam, vi føler at et liv ikke er noe verdt, sier en hardt prøvet familie. De nekter å gi opp. De pårørende føler at politiet slår seg til ro med at Bjarne har tatt sitt eget liv. Den natta han forsvant, løp det inn en tekstmelding på en telefon som pekte i retning av selvmord.

- Bjarne skrev også dagbok, vi kjente hans språk og tone. Tekstmeldingen var ikke skrevet av Bjarne, mener familien skråsikkert.

Holdes skjult?

- Han hadde også mye å glede seg til. Nei, han tok ikke livet sitt, sier bror Kai Tore.

Bjarne passet sin sommerjobb godt og hadde gode karakterer etter første år på videregående skole. Han brukte lite alkohol, rørte ikke narkotika.

- Noen kan ha tatt ham av dage. Eller han blir holdt skjult mot sin egen vilje. Noen har noe å skjule i denne saken, noen lyver. Vi må få vite sannheten, derfor jobber vi natt og dag med å grave fram opplysninger, sier Kari og Terje Eide. I morgen drar de til en advokat i Bergen for å planlegge videre arbeid med saken.

Feil kjønn?

Ved lensmannskontoret på Karmøy var det ingen som kunne kommentere forsvinningen overfor Dagbladet i går. Lensmann Aasmund Austerheim er på ferie, han har tidligere sagt til Haugesunds Avis at politiet ikke kan lete på måfå. Søkområdet er for stort, sporene for få.

- Noen har sagt til oss at Bjarne har feil kjønn, innsatsen hadde vært større om det var ei jente som forsvant. Slikt gjør oss rasende, vi må søke videre. Vi kjører rundt, dag og natt, går langs sjøkanten, er på havet. Heldigvis har vi gode venner som hjelper oss. Slik kommer vi oss igjennom hverdagen og takler marerittet, slik må vi leve til Bjarne er funnet, sier Kari og Terje Eide.

SAVNET: Bjarne Eide (17).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media