- Vi leter ennå etter sannheten

To 19-åringer ble i dag frifunnet for tiltalepunktet om rasisme mot indiskfødte Arve Beheim Karlsen. - Jeg forstår ikke hva som skal til for å bruke rasismeparagrafen, sier Kari Beheim Karlsen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arve Beheim Karlsen druknet i Sogndalselva i april 1999 etter å ha vært jaget av de to 19-åringene. I dag falt dommen i Indre Sogn heradsrett.

- Forstår det ikke

De to tiltalte 19-åringene fra Naustdal i Sunnfjord ble frifunnet for tiltalepunktet om rasisme, men dømt til henholdsvis tre og ett års fengsel for vold og trusler mot Arve.

- Jeg forstår det ikke. Jeg forstår ikke hva som må til for å bruke rasismeparagrafen, sier Arves mor, Kari Beheim Karlsen, til Dagbladet.no.

Dømt for vold og trusler

Hovedtiltalte i saken ble dømt til fengsel i tre år for vold og trusler. Fra dommen blir det trukket 56 dager for utholdt varetektsfengsling.

Tor Erling Staff var hovedtiltaltes forsvarer under rettssaken. I et intervju med NRK uttrykker han tilfredsstillelse med at hans klient ikke ble dømt for tiltalepunktet om rasisme, men varsler anke etter det ham omtaler som en uforståelig straffeutmåling:

- Det synes som om retten tar det igjen i straffeutmålingen.

Den andre tiltalte ble idømt ett års fengsel for å ha kommet med en trussel mot Beheim Karlsen.

Ifølge retten er det løpingen etter Beheim Karlsen ned mot elven som utgjør trusselen. Herredsretten har gjort seks måneder av dommen betinget. Fra dommen kommer 56 dager for utholdt varetektsfengsling, og dermed skal 19-åringen sone fire måneder i fengsel.

- Det sentrale for oss er ikke straffeutmålingen, men at vi får vite sannheten. Vi vil vite hva som skjedde med Arve før han døde, sier Arves mor til Dagbladet.no.

- Og vi har ennå ikke fått sannheten.

SKUFFET:</B>Arve Beheim Karlsens mor har vært en pådriver i saken mot sønnens plagere.