Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi leter etter en dypt fortvilet mann»

STAVANGER (Dagbladet): I timevis levde moren i uvisshet om at det var hennes lille sønn - kald, tynnkledd i en kortarmet gul babybody og med store hodeskader - som ble funnet i en bærebag utenfor sjukehuset i går morges. Hun rakk så vidt å se gutten sin før han døde av hodeskadene han var påført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlatt - og funnet

- Foreldrene trenger hjelp

Nå er barnefaren, en mann i 30-åra, mistenkt for å ha skadet sin egen sønn og forlatt ham ved sjukehuset, der han seinere døde.

Politiet vet ikke hva som er motivet bak den tragiske hendelsen, men tror de leter etter en dypt fortvilet mann.

Gjennomsøkte boligen

Etter det Dagbladet forstår, var den tre måneder gamle gutten under farens omsorg natt til i går. Politiet prøver å finne ut hva som skjedde den natta, og gjennomsøkte i går kveld farens bolig i Sandnes-området.

- Ut ifra de opplysningene vi sitter inne med, har vi grunn til å tro at det er barnets far som har gjort dette, sier Pål Jæger-Pedersen, fungerende kriminalsjef i Stavanger. Han har siktet faren for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Alvorlige skader

- Ut fra de alvorlige skadene på gutten må vi foreløpig helle mot at det var en overveid handling, sier Jæger-Pedersen.

Politiet kunne i går kveld ikke si noe om tragediens bakgrunn eller omstendighetene rundt hendelsen. Men barnets mor har fortalt at gutten ikke var hos henne den natta.

Den siste timen

Moren visste ikke at det var hennes baby som var blitt funnet utenfor sjukehuset før hun ble kontaktet av politiet i går ettermiddag. Hun rakk å se sin sønn den siste timen av hans liv.

Tips fra publikum satte etterforskerne på sporet av mannen i 30-åra. Både siktede og bilen hans, en rød Volvo varebil med grønne skilter, er borte. Begge er etterlyst av politiet.

- Noen må vite hvor han er. Og vi oppfordrer innstendig mannen selv til å ta kontakt med oss, sier politiførstebetjent Bjørn T. Vanvik. Foreløpig har det ikke vært diskutert om bilnummeret eller mannens identitet skal gjøres offentlig.

Funnet på parkering

Det var en kvinnelig rengjøringsbetjent som fant den grå bagen på en parkeringsplass mellom to innganger til sjukehuset i går morges. Oppi lå en tynt kledd baby og en fargerik blekksprutdokke. Funnet, og det som skjedde siden, har gått sterkt inn på de ansatte ved Sentralsjukehuset i Rogaland.

Har gått inn på alle

- Vanskelige og triste situasjoner er nærmest dagligdags hos oss, men det som skjedde i dag var spesielt, sier sjeflege Johannes Bergsåker-Aspøy.

- Jeg har jobbet her i 25 år, og har sett det meste. Men i dag gikk tankene mine til babyen store deler av dagen. Dette går innpå oss, men samtidig må vi oppføre oss profesjonelt, sier sjeflegen.

FORLATT VED SYKEHUSET: Krimtekniker Rolf Lyster undersøkte i går bagen hvor spedbarnet lå.