Vi lever i en tvangstrøye

Hun er på alle arbeidsplasser, rundt mange matbord og i de fleste helsekostforretninger. Kvinnen som kjemper mot kiloene og kaloriene finnes overalt. Kroppen er blitt en tvangstrøye og hun lever på sultegrensa. For mange av dagens kvinner er det blitt normalt stadig å være trøtt og underernært.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg ønsker ikke at kvinner som bruker over størrelse 40 skal gå i mine klær», sier Calvin Klein, moteskaper

...og vekta øker og øker

Av VIGDIS ALVER , JANE THRONDSEN og RUTH HØYLAND JØNSRUD

Når seksåringen står foran speilet og sier at hun må slanke seg, blir vi sjokkerte. Og vi forferdes over bilder av syke anorektiske jenter.

Men at vi selv hopper over måltider, putter i oss slankeprodukter i kampen mot kiloene og sukker over vår dårlige karakter, ser vi ikke.

Alle gjør det jo. Stadig å sulte seg er blitt normalt for mange. Og den kvinnen som ikke ville bli glad hvis hun gikk ned fem kilo finnes knapt.

Det amerikanske ukebladet Glamour gjennomførte en meningsmåling blant 33000 av sine kvinnelige lesere. På spørsmålet «Hva gjør deg mest lykkelig?» svarte hele 42 prosent: «Å gå ned i vekt.»

- Vi lever i et fettfobisk samfunn. Egenverdet blir omvendt proporsjonalt med antall kilo. Stadig flere, spesielt unge jenter og kvinner knytter identiteten til kroppen sin, sier Runi Børresen Gresko, pedagog og ekspert på spiseforstyrrelser til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer