- Vi lider ingen nød

Sju stortingsrepresentanter askefast på luksushotell i Dubai.

EKSKURSJON: Delegasjonen besøkte i dag den norske sjømannskirka i Dubai. Foto: Privat.
EKSKURSJON: Delegasjonen besøkte i dag den norske sjømannskirka i Dubai. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Sju norske stortingsrepresentanter er for tiden askefaste i Dubai. Følget består av Sverre Myrli (Ap), Laila Gustavsen (Ap), Ine Eriksen Søreide (H), Trygve Slagsvold Vedum(Sp), Morten Høglund (Frp) og Jan Arild Ellingsen (Frp).

- Vi er «stuck» i Dubai, men lider ingen nød, sier Sverre Myrli på telefon.

Delegasjonen fra utenriks- og forsvarskomiteen hadde vært en uke i Afghanistan, men hjemturen ble hindret av askeskyen fra Eyjafjallajökull. Politikerne har vært i Dubai siden mandag formiddag.

- Vi skulle egentlig reist fra Kabul, via Frankfurt til Oslo på mandag, men vulkanutbruddet satte en stopper for det, sier Myrli.

LuksusFølget bor for tiden på luksuriøse Le Meridien Dubai. Ine Eriksen Søreide og resten av reisefølget kunne ikke bli værende i Kabul på grunn av sikkerhetssituasjonen.

- Det går jo ikke så mange fly fra Kabul, så Dubai var det eneste stedet vi kunne reise til, sier høyrepolitikeren.

Følget hadde en mulighet til å fly videre til Moskva, men ble frarådet å fly dit fordi ingen hadde visum til Russland.

LUKSUSFELLE: Vulkanutbruddet på Island hindret delegasjonen av norske politiker å komme seg hjem fra Afghanistan der de bodde i telt og levde kommerlig. Ventetiden tilbragte de på luksushotel i Dubai. Foto: Erlend Aas/Scanpix.
LUKSUSFELLE: Vulkanutbruddet på Island hindret delegasjonen av norske politiker å komme seg hjem fra Afghanistan der de bodde i telt og levde kommerlig. Ventetiden tilbragte de på luksushotel i Dubai. Foto: Erlend Aas/Scanpix. Vis mer

Delegasjonen har ikke opprettet nye utenrikspolitiske kontakteri de Forente Arabiske Emirater, men har besøkt den norske sjømannskirka og i kveld på kommer den norske ambassadøren til middag.

Gjeng- Vi er jo blitt en sammensveis gjeng. I Afghanistan bodde vi i telt og er jo
sammen nesten hele tiden. Vi er nesten blitt som en familie, sier Myrli som går glipp av to stortingsmøter på grunn av askesituasjonen.

- Vi håper å kunne fly videre i natt. Det er satt opp et fly i to-tiden, sier Eriksen.

Delegatene er slitne etter uken i Afghanistan og etter å ha ventet på en åpning i askeskyen siden mandag. Nå vil de hjem.

- Det skal gå et fly til Madrid i natt. Deretter flyr vi til Oslo i morgen og håper å lande på Gardermoen i morgen ettermiddag. Men man vet jo aldri. Dette forandrer seg jo hele tiden, sier Sverre Myrli til Dagbladet.

VIL HJEM: Sverre Myrli ( Ap ) er blant delegatene som nå tvinner tomler i Dubai.  
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL HJEM: Sverre Myrli ( Ap ) er blant delegatene som nå tvinner tomler i Dubai. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer