Vi likner på britene

Det er lite trolig at det norske kvinneregnskapet vil vise den samme, relativt tøffe holdningen til kvinnelige ledere som vi ser i USA. Vi likner mer på det konservative Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge ligger nærmere utviklingen og holdningene i Storbritannia. Vi har en felles tradisjon, og alle rapporter viser at europeiske ledere er mer konservative på dette området. Spesielt konsernsjefene, som sitter med størst innflytelse, sier forsker Marit Hoel.

Europeiske ledere er også mindre optimistiske med tanke på endringer som vil komme.

- Vi ser jo at nesten halvparten av kvinnelige britiske ledere har holdningen at familieforpliktelser er et stort hinder for å få lederjobber. Under en av fem amerikanske kvinner mener det samme. De stiller større krav til bedriften, og venter at de ordner opp, sier Marit Hoel.

Hun mener en av grunnene til at norske bedrifter henger etter på kvinnefronten, er at Norge på mange måter har organisert virksomheten mot familiepolitikken.

- Det har ført til at kvinner er kommet ut i arbeidslivet på et tidligere tidspunkt. Samtidig er det blitt fokusert mindre på kvinnene på vei opp i karrierestigen, og mer på generelle velferdsordninger. Likestillingsansvaret ligger fremdeles under Barne- og familiedepartementet, og er ikke tatt med som en del av næringspolitikken, sier Hoel.