HJALP TIL I REDNINGSARBEIDET: Gyula Klapcsik og vennene fra Tønsberg satt og spiste frokost da gass eksploderte på hotellet deres. Foto: Torsten Laursen
HJALP TIL I REDNINGSARBEIDET: Gyula Klapcsik og vennene fra Tønsberg satt og spiste frokost da gass eksploderte på hotellet deres. Foto: Torsten LaursenVis mer

- Vi løp gjennom røyken og hjalp andre vekk

Vennegjengen fra Tønsberg handlet raskt da de havnet mitt oppi eksplosjonsdramaet på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på Gran Canaria? Har du bildet? Ta kontakt på 2400@db.no, eller 24 00 00 00.

GRAN CANARIA/OSLO (Dagbladet): Inger og Bjørn Ingvaldsen og Marianne og Gyula Klapcsik er på ferie på Gran Canaria, og satt og spiste frokost da luksushotellet Cordial Mogan Playa ble til et helvete.

Det skal ha vært en gasstank på spaet som eksploderte. Deler av taket på bygget falt sammen. Tønsberg-gjengen satt bare 20-30 meter fra spaavdelingen, der eksplosjonen gikk av. Området ble fylt av røyk.

Minst fem personer er skadd. Tilstanden til en norsk kvinne (55), som reise med reiseselskapet Apollo, er livstruende.

Gassbilsjåfør - Vi løp vekk fra frokostbordet og tok oss gjennom den tykke røyken som hadde lagt seg, sier Gyula Klapcsik til Dagbladet utenfor Cordial Mogan Playa.

Situasjonen ble spesiell for Tønsberg-mannen, som selv er gassbilsjåfør hjemme i Norge, og kjenner godt til stoffet som eksploderte.

- Jeg vet hvor farlig det er med gass siden jeg selv jobber med det. Vi hjalp også andre med å redde seg vekk, sier Klapcsik.

Sjokkert - Det var helt forferdelig, legger han til.

FRAKTET VEKK: En av de skadde fraktes vekk av ambulansepersonell. De skadde ble fraktet vekk i luftambulanse. Foto: Ulf Lindblom/Dag og Natt
FRAKTET VEKK: En av de skadde fraktes vekk av ambulansepersonell. De skadde ble fraktet vekk i luftambulanse. Foto: Ulf Lindblom/Dag og Natt Vis mer

Både Star Tour, Apollo og Ving har gjester på hotellet. Nå er hotellet sperret av, og preget av redningsmannskaper og et stort medieoppbud.

Midt i kaoset støtter Inger Ingvaldsen vennens uttalelser.

- Vi skal være glade som klarte å redde oss, jeg er fortsatt sjokkert over hvor fort det gikk og hvor raskt brannen oppsto. Nå er vi utestengt fra rommene våre, siden det fortsatt er sperret av.

SJOKKERT: Inger og Bjørn Ingvaldsen og Marianne og Gyula Klapcsik. Foto: Torsten Laursen
SJOKKERT: Inger og Bjørn Ingvaldsen og Marianne og Gyula Klapcsik. Foto: Torsten Laursen Vis mer