FLATSENG: Journalister og fotografer som sov på gulvet i det overfylte hotellet i natt. Foto: Jaques Hvistendahl
FLATSENG: Journalister og fotografer som sov på gulvet i det overfylte hotellet i natt. Foto: Jaques HvistendahlVis mer

- Vi løp ut i underbuksa

Team fra TV2 og Dagbladet vekket av kraftig etterskjelv i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
PORT-AU-PRINCE (Dagbladet): I natt kom meldinga om at et kraftig etterskjelv har rystet Haitis hovedstad Port-au-Prince.

Etterskjelvet måte 4,5 på Richters skala, og forstyrret nødhjelpsinnsatsen. Hjelpearbeidere som jobbet med å befri folk fanget under hotellet Montana måtte trekke seg tilbake fra ruinene da etterskjelvet inntraff kvart på fire om natta lokal tid.

Team fra Dagbladet og TV2 merket godt det kraftige etterskjelvet.

- Det ristet kraftig i rommet, som om det var sprengninger i grunden. Vi løp ut i underbuksa, sier TV2-reporter Kjetil Iden til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at han ble redd.

Ble redd- Jeg skvatt til. Så klart blir man litt redd med tanke at vi egentlig ikke burde sove innendørs. Vi vet jo at det når som helst kan komme kraftige etterskjelv, sier Iden.

Det eneste hotellet som har internett og strøm i Haitis hovedstad er stedet der TV2, Dagbladet, Adresseavisen, NTB og en rekke utenlandske journalister sover.

Også dette hotellet bærer preg av skjelvet, men i langt mindre grad enn andre hotellersom fullstendig har kollapset. Hotellet er overfylt, og i natt var det ingen ledige rom.

- Kraftig dunkFlere i Port-au-prince velger å sove utendørs i frykt for etterskjelv. Svært mange journalister har sovet på gulvet på hotellet i natt fordi det ikke er andre muligheter for husly. De få hotellene som ikke er rast sammen, er for lengst overfylte

Også Dagbladets fotograf merket godt etterskjelvet der han lå og prøvde på å sove på gulvet på hotellets uteområde.

- Jeg opplevde det som et kraftig dunk. Det smalt. Mange som lå rundt meg spratt opp. Det kom flere personer ut fra hotellrommene sine og la seg utendørs, sier Jacques Hvistendahl.

LØP UT I UNDERBUKSA: TV2-reporter Kjetil Iden. Foto: twitter.com/tv2iden
LØP UT I UNDERBUKSA: TV2-reporter Kjetil Iden. Foto: twitter.com/tv2iden Vis mer