- Vi lover å ikke torturere Snowden

USA lover også at de ikke vil henrette varsleren ved en utlevering fra Russland.

Amerikanske myndigheter lover at varsleren Edward Snowden verken vil bli henrettet eller torturert hvis han utleveres fra Russland til USA.

Det går fram av et brev USAs justisminister Eric Holder sendte til den russiske regjeringen denne uken. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB Scanpix
Amerikanske myndigheter lover at varsleren Edward Snowden verken vil bli henrettet eller torturert hvis han utleveres fra Russland til USA. Det går fram av et brev USAs justisminister Eric Holder sendte til den russiske regjeringen denne uken. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter lover at varsleren Edward Snowden verken vil bli henrettet eller torturert hvis han utleveres fra Russland til USA.

Det går fram av et brev USAs justisminister Eric Holder sendte til den russiske regjeringen denne uken.

Snowden er fortsatt i transittområdet på en flyplass i Moskva, og han har søkt om midlertidig asyl i Russland.

Tidligere jobbet han for den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA. Han har offentliggjort hemmeligstemplede opplysninger om NSAs omfattende overvåking av internett og telefoner i USA og mange andre land.

En talsmann for Russlands president Vladimir Putin sa fredag at Putin er fast bestemt på å ikke la Snowden-saken bli en belastning på forholdet til USA. Den russiske sikkerhetstjenesten FSB diskuterer saken med det amerikanske føderale politiet FBI.

Samtidig gjentok imidlertid talsmannen at Russland «ikke vil utlevere noen som helst».

Tidligere har lederen for menneskerettsrådet i Kreml, Mikhail Fedotov, sagt at det ikke er mulig å utlevere noen som har søkt om midlertidig asyl.

(NTB)