- Vi lukket øynene altfor lenge

Den svenske reporteren Niklas Svensson avslørte 62 svenske nynazister med navn og bilde. - I Sverige lukket vi øynene altfor lenge, sier han.Se hva Svensson svarte Dagbladet.nos lesere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30. november 1999 slo de 4 store svenske avisene - Expressen, Dagens Nyheter, Aftonbladet og Svenska Dagbladet - opp navn og bilde på 62 svenske nazister. En av reporterne bak avsløringen var Expressens Niklas Svensson. Han er den eneste av de 4 reporterne - en fra hver avis - som har stått fram med fullt navn og bilde.

- De første ukene etter avisoppslaget fikk jeg beskyttelse av livvakter, og ennå lever jeg med overfallsalarm, forteller Svensson til Dagbladet.no.

Den svenske nyhetsreporteren har fulgt det svenske nazimiljøet tett de siste åra. Denne helga har han vendt blikket mot Norge etter at 15 år gamle Benjamin Hermansen brutalt ble overfalt, knivstukket og drept natt til lørdag.

I dag møtte han leserne på Dagbladet.no.

- Utviklingen i Norge behøver ikke blir som i Sverige. Vi får håpe at myndighetene i Norge lærer av de svenske, og kanskje håndterer problemet annerledes. I Sverige lukket vi øynene altfor lenge, sier han.

Les spørsmålene og svarene:

NETTMØTE:</B> Mandag klokka 15.00 kan du møte den svenske nazi-avsløreren Niklas Svensson på Dagbladet.no.