- Vi lurer jo på om de i det hele tatt er soningsdyktige, og tror de trenger mer enn vi kan gi dem

Teamet forsøker å aktivisere noen av landets farligste fanger - de psykisk syke som sitter på isolat.

RESSURSTEAM:. Fire fengselsbetjenter fra fengselets ressursteam jobber sammen når en fange på avdeling G skal på aktiviteter eller dusje. Fra venstre Tora Marie, Christian, Christoffer og Magnus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RESSURSTEAM:. Fire fengselsbetjenter fra fengselets ressursteam jobber sammen når en fange på avdeling G skal på aktiviteter eller dusje. Fra venstre Tora Marie, Christian, Christoffer og Magnus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ILA (Dagbladet): I kjelleren på Ila fengsel- og forvaringsanstalt soner noen av landets farligste fanger. De er psykisk syke og sitter på isolat.

Dagbladet har fått følge en av fangene som sitter her, på fengselets avdeling G.

Mannen, som er i begynnelsen av 30-åra, har snart sittet fem år isolert på ei sju kvadratmeter stor celle i kjelleren. Der har han et lite vindu som slipper inn noen stråler dagslys, en TV, en DVD-spiller, en Playstation, ei seng, en vask og et toalett.

Han har arr på armene og arr på beina. Han sier ingenting når fengselsbetjentene snakker til ham, eller når han får beskjed om at Dagbladet er til stede.

- De trenger mer - Dette er en alvorlig psykisk syk person, som på ingen måte blir bedre av å sitte minst 20 timer helt alene hver eneste dag, år etter år, sier inspektør Freddy Hansen ved Ila fengsel.

Han leder fengselets «ressursteam», som ble opprettet i 2014.

Magnus, Christoffer, Christian og Tora Marie er fengselsbetjentene fra teamet som var på vakt den dagen Dagbladet fikk komme ned i kjelleren.

- Fangene her klarer ikke å holde en samtale uten å spore av. De er redde for omverdenen og i perioder der de har sittet mer isolert har vi sett en forverring, sier Christian i teamet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer