Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi må bare bygge opp gården igjen

Datteren i Bergen fikk sjokkmeldingene om skuddene mot mora og brannen på hjemgården i Holmestrand.

 DRAMATISK:  Kvinnen (66) som eier gården i Hannekleiva måtten hoppe fra et toalettvindu i annen etasje for ikke å brenne inne. FOTO: STENER KALBERG.
DRAMATISK: Kvinnen (66) som eier gården i Hannekleiva måtten hoppe fra et toalettvindu i annen etasje for ikke å brenne inne. FOTO: STENER KALBERG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Odelsjenta til Bakke gård i Holmestrand, Marie Sølverud (36), fikk med kort mellomrom sjokkbeskjedene om at mora var skutt og at barndomshjemmet er brent ned til grunnen.

Marie Sølverud, som er advokat og leder i Advokatfirmaet Sølverud MNA i Bergen, var seint fredag kveld på vei fra Vestlandet til Bergen for å besøke mora på sykehuset i Drammen.

Hun har planlagt å overta hjemgården, og endrer ikke på det etter det tragiske som skjedde fredag ettermiddag.

- Dette er barndomshjemmet mitt, og jeg skal fortsatt overta gården. Vi må bare bygge den opp igjen. På tross av det forferdelige, er jeg bare så glad for at det gikk bra med mamma, sier Marie Sølverud til Tønsbergs Blad.

Hoppet fra annen etasje Hennes 66 år gamle mor som eier Bakke gård der skyte- og branndramaet utspant seg i ettermiddag, måtte hoppe ut av et vindu fra annen etasje i hovedbygningen på gården etter at huset sto i full fyr.

Hun hadde låst seg inne på et toalett i annen etasje etter at en mann med tilknytning til gården hadde fyrt av flere skudd inne i huset før han fyrte av flere skudd.

Da var hun allerede truffet av minst ett skudd.

Gårdeieren er enke, og bodde aleine i det store hovedhuset på gården, som nå ligger i ruiner, sammen med det andre bolighuset.

Reagert på oppførsel Gårdsdriften ble forpaktet av en nabo.

Naboer forteller at de har reagert på oppførselen til den pågrepne mannen i 50-årene, som er leieboer i en bygning med tilknytning til gården.

Det var en nabo som overtalte kvinnen til å hoppe ut av toalettvinduet i det brennende huset.

Flere skudd under brannen Ved Drammen sykehus får Dagbladet opplyst av vakthavende kirurg i kveld at kvinnen skal opereres for skuddskader i høyre skulder, men at skadene ikke er alvorlige eller livstruende.

Via kommunikasjonssjef Frank Reiersen i Vestre Viken helseforetak bruker kirurgen betegnelsen «lette skader».

Politijurist Mari Gjersøe i Vestfold politidistrikt opplyser til Dagbladet at den pågrepne mannen også avfyrte flere skudd utenfor etter at huset var antent.

Derfor kunne ikke brannmannskapene sette i gang slokkingsarbeidene av sikkerhetsgrunner straks de kom til åstedet nær E18.

Kjenner ikke motiv Politiet i Vestfold fikk første melding om den dramatiske situasjonen klokka 17. Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet av politiet i en annen bygning på gården klokka 18.15.

 BEGGE HUSENE NEDBRENT:  Fredag kveld er begge bolighusene på Bakke gård brent ned til grunnen. FOTO: STENER KALBERG.
BEGGE HUSENE NEDBRENT: Fredag kveld er begge bolighusene på Bakke gård brent ned til grunnen. FOTO: STENER KALBERG. Vis mer

- Han blir først avhørt seint fredag kveld eller lørdag, og vi kjenner ikke noe motiv for det som skjedde eller forholdet mellom kvinnen og mannen. Han vil bli siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiadvokat Mari Gjersøe til Dagbladet.

Hun bekrefter at det er beslaglagt et våpen, og at det var en nabo som ringte politiet om brannen.

Hun vil ikke kommentere om mannen er kjent av politiet fra tidligere.

- Kjenning av politiet Politiets innsatsleder på åstedet, Ottar Steinstø, sa til lokalavisa Jarlsberg tidligere i kveld at den pågrepne mannen er en kjenning av politiet, og at han brukte et «lite» våpen.

Begge de to bolighusene på den staselige gården har nå brent helt ned til grunnen.

Den skadde gårdeieren bor aleine i hovedhuset.

Ifølge Jarlsberg var det en familie på to voksne og to barn i det andre huset. De kom seg ut i tide og er ikke skadd.

 NABO VARSLET:  Det var en nabo som først ringte politiet om brann på gården i Hanekleiva ved E18 i Holmestrand kommune ved 17-tiden fredag. FOTO: STENER KALBERG.
NABO VARSLET: Det var en nabo som først ringte politiet om brann på gården i Hanekleiva ved E18 i Holmestrand kommune ved 17-tiden fredag. FOTO: STENER KALBERG. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling