PÅ TOPPEN: Erna Solberg trives på toppen og vil gjerne fortsette å lede landet. Sikkerhet og beredskap er en hovedsak for Høyre i valgkampen. - De viktigste valgkampsakene må være de viktigste sakene for Norge, sier Solberg, her på Fredriksten Festning i Halden.
PÅ TOPPEN: Erna Solberg trives på toppen og vil gjerne fortsette å lede landet. Sikkerhet og beredskap er en hovedsak for Høyre i valgkampen. - De viktigste valgkampsakene må være de viktigste sakene for Norge, sier Solberg, her på Fredriksten Festning i Halden.Vis mer

Partilederintervjuet

- Vi må betale mer for vår sikkerhet

Økt sikkerhet og beredskap for Norge betyr mindre penger til store velferdsreformer i årene som kommer, varsler statsminister Erna Solberg (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

HALDEN (Dagbladet): - Økt satsing på forsvar, sikkerhet og beredskap vil gjøre at penger vi kunne brukt til noe annet, må brukes til det. Vi må vi alltid diskutere om vi bruker pengene riktig, og hvor mye vi skal bruke på sikring i forhold til forebygging og etterretningsarbeid. Men vi må betale for den sikkerheten vi skal ha, sier Solberg til Dagbladet.

Vi møter statsministeren til sommerintervju på Fredriksten Festning i Halden. Nå er festningen arena for musikk og kultur. Seinere på kvelden skal Solberg klippe snora og åpne årets sesong av «Allsang på grensen» for TV2. Men for tre-fire hundre år siden var festningen del av forsvaret mot svenskene.

Fiendene og truslene er helt andre i dag. Etter Russlands annektering av Krim og aggresjon mot Ukraina besluttet NATO å øke forsvarsbudsjettene til to prosent av BNP fram mot 2024. Langtidsplanen vil spise milliarder av statsbudsjettene framover. Høyre har gjort sikkerhet og beredskap til en av hovedsakene i valgkampen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn