PÅ TOPPEN: Erna Solberg trives på toppen og vil gjerne fortsette å lede landet. Sikkerhet og beredskap er en hovedsak for Høyre i valgkampen. - De viktigste valgkampsakene må være de viktigste sakene for Norge, sier Solberg, her på Fredriksten Festning i Halden.
PÅ TOPPEN: Erna Solberg trives på toppen og vil gjerne fortsette å lede landet. Sikkerhet og beredskap er en hovedsak for Høyre i valgkampen. - De viktigste valgkampsakene må være de viktigste sakene for Norge, sier Solberg, her på Fredriksten Festning i Halden.Vis mer

Partilederintervjuet

- Vi må betale mer for vår sikkerhet

Økt sikkerhet og beredskap for Norge betyr mindre penger til store velferdsreformer i årene som kommer, varsler statsminister Erna Solberg (H).

HALDEN (Dagbladet): - Økt satsing på forsvar, sikkerhet og beredskap vil gjøre at penger vi kunne brukt til noe annet, må brukes til det. Vi må vi alltid diskutere om vi bruker pengene riktig, og hvor mye vi skal bruke på sikring i forhold til forebygging og etterretningsarbeid. Men vi må betale for den sikkerheten vi skal ha, sier Solberg til Dagbladet.

TREFFER KJENTE: Statsminister Erna Solberg åpnet Allsang på grensen for 2017, men avsto far å synge. Det overlot hun til en annen bergenser, Sissel Kyrkjebø. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi møter statsministeren til sommerintervju på Fredriksten Festning i Halden. Nå er festningen arena for musikk og kultur. Seinere på kvelden skal Solberg klippe snora og åpne årets sesong av «Allsang på grensen» for TV2. Men for tre-fire hundre år siden var festningen del av forsvaret mot svenskene.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn