Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi må bli mer bevisste

Solveig Lonbakken (17) og Torhil Killi (17) tenker mest pris og klesmerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnene fra Otta var på shoppingtur i Oslo i går. De innrømmer at de ikke tenker så mye etikk når de handler klær, men er enige om at man bør være mer bevisste på hvordan klær blir produsert.

- Til vanlig tenker vi ikke på om mennesker blir utnyttet til å lage billige klær, sier Torhil.

Jentene synes det er tragisk at folk i Asia jobber døgnet rundt for at klesgigantene skal tjene mest mulig penger. De handlet klær i Urban i Byporten, som for et par år siden fikk kritikk for å selge klær produsert av burmesiske flyktninger. Daglig leder Even Sundt synes det er viktig at butikker blir mer kritiske til hvilke produkter de tar inn.

- Vi hadde noen jakker som ble laget av burmesere, for et par år siden. Da tok vi et oppgjør med problematikken, og har siden da vært langt mer bevisste på hvilke merker vi tar inn, sier Sundt.

LITE KLESETIKK: Solveig Lonbakken og Torhil Killi tenker lite på hvor og hvordan klærne de kjøper, blir laget, og hvor de kommer fra. Viktigst er stil, merke og prislapp. <P>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media