- Vi må bli mer frimodige i Høyre

Michael Tetzschner vil fjerne skattelister fra nettet og kutte formueskatt, toppskatt og arveavgift. Svarer deg 14.00.

PÅ SIKKER PLASS: Michael Tetzschner (55) omtales av partifeller som ideologisk skarpskodd og kontroversiell. Nå peker alt mot at han skal inn på stortinget til høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅ SIKKER PLASS: Michael Tetzschner (55) omtales av partifeller som ideologisk skarpskodd og kontroversiell. Nå peker alt mot at han skal inn på stortinget til høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Mandag kveld danket Oslo Høyres leder Michael Tetzschner (55) ut partiveteran Inge Lønning (71) fra partiets liste foran stortingsvalget, i et følelsesladet oppgjør.

Begge kandidater hadde sterk støtte i partilaget, men Tetzschner trakk det lengste strået.

- Dette er et stort ansvar, sier Tetzschner etter seieren.

Du kan sende inn spørsmål nederst i saken.

Lengter etter FrpTetzschner har lang fartstid fra politikken i hovedstaden og er kjent for flere kontroversielle utspill. Blant annet var han en ivrig tilhenger av at Høyre skulle ta Frp inn i varmen på 90-tallet, en tid da partiet ble ansett som «urørlig» av flere andre.

- Ja, jeg sier det jeg mener og er ikke vel ikke særlig taktisk av meg, sier han til Dagbladet.no.

Etter en pause fra politikken mellom 1995 og 2006 er han nå tilbake og ønsker seg fremdeles tettere bånd til Frp. Senest i 2006 presset han på for at Erna Solberg skulle invitere partiet til regjeringssamarbeid, men siden den gang har forholdet surnet på ikke-sosialistisk side.- Vil ikke kritisere ledelsen- Har Høyre og Frp gjort nok for å danne en borgerlig plattform foran valget til høsten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.