- Vi må bli mer frimodige i Høyre

Michael Tetzschner vil fjerne skattelister fra nettet og kutte formueskatt, toppskatt og arveavgift. Svarer deg 14.00.

PÅ SIKKER PLASS: Michael Tetzschner (55) omtales av partifeller som ideologisk skarpskodd og kontroversiell. Nå peker alt mot at han skal inn på stortinget til høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅ SIKKER PLASS: Michael Tetzschner (55) omtales av partifeller som ideologisk skarpskodd og kontroversiell. Nå peker alt mot at han skal inn på stortinget til høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Mandag kveld danket Oslo Høyres leder Michael Tetzschner (55) ut partiveteran Inge Lønning (71) fra partiets liste foran stortingsvalget, i et følelsesladet oppgjør.

Begge kandidater hadde sterk støtte i partilaget, men Tetzschner trakk det lengste strået.

- Dette er et stort ansvar, sier Tetzschner etter seieren.

Du kan sende inn spørsmål nederst i saken.

Lengter etter Frp
Tetzschner har lang fartstid fra politikken i hovedstaden og er kjent for flere kontroversielle utspill. Blant annet var han en ivrig tilhenger av at Høyre skulle ta Frp inn i varmen på 90-tallet, en tid da partiet ble ansett som «urørlig» av flere andre.

Michael Tetzschner:

Michael Tetzschner kom inn i Oslo-politikken i en alder av 21 år. Han ble byråd for byutvikling i 1986, og finansbyråd i 1988.

Fra 1989 til 1991 var han byrådsleder.

Tetzschner ble leder av Oslo i 2006 og er gift med tidligere Høyre-statsråd og Civita-leder Kristin Clemet.

Tetzschner er medlem av Høyres sentralstyre.

- Ja, jeg sier det jeg mener og er ikke vel ikke særlig taktisk av meg, sier han til Dagbladet.no.

Etter en pause fra politikken mellom 1995 og 2006 er han nå tilbake og ønsker seg fremdeles tettere bånd til Frp. Senest i 2006 presset han på for at Erna Solberg skulle invitere partiet til regjeringssamarbeid, men siden den gang har forholdet surnet på ikke-sosialistisk side.

- Vil ikke kritisere ledelsen
- Har Høyre og Frp gjort nok for å danne en borgerlig plattform foran valget til høsten?

- Nå vil jeg ikke kritisere den sittende ledelsen, men det er en uvennlig stemning mellom Frp og sentrumspartiene. Nå må Høyre snakke mer om våre saker og ikke bekymre oss for andre partier.

Høyre har slitt kraftig på meningsmålingene over flere år. Tetzschner mener partiet må endre seg for å gjøre et godt valg til høsten.

- Må bli mer frimodige
- Vi må bli mer frimodige og mindre systemtenkende enn vi tidvis framstår. Jeg tror en skarpere skatteprofil og at vi er tydeligere på kravet om privat eiendomsrett kan gi oss flere velgere, sier Tetzschner.

OSLOPOLITIKER: Michael Tetzschner på perrongen på t-banestasjon. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
OSLOPOLITIKER: Michael Tetzschner på perrongen på t-banestasjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Oslopolitikeren vil blant annet fjerne formueskatt, toppskatt og arveavgift, et forslag som ble oppfattet som kontroversielt innad i Høyre. Han ønsker ikke at skatteopplysninger legges ut på nett.

VALGT INN: Michael Tetzschner sammen med barna Jenny og Ulrik og Oslos ordfører Fabian Stang etter at han ble valgt inn på tredje plass  på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre mandag kveld. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VALGT INN: Michael Tetzschner sammen med barna Jenny og Ulrik og Oslos ordfører Fabian Stang etter at han ble valgt inn på tredje plass på Oslo Høyres stortingsliste under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer