- Vi må endre loven

Advokat og politiker Knut Storberget (Ap) mener lovene må endres etter heroinskandalen. Les hva han svarte leserne på Dagbladet.no

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Storberget kom inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i fjor høst etter nær ti år som forsvarsadvokat. Det hindrer ikke at han tar til orde for strengere regler etter at Riksadvokaten trakk tiltalen mot to menn som ble tatt på fersken med 35 kilo heroin.

De to slapp ut av fengsel fordi forsvareren deres krevde å få vite hvem som informerte politiet om det store narkopartiet i Bærum. Det ville ikke politiet si av frykt for informantens liv. Dermed trakk de tiltalen.

Storberget syns problemstillingen er interessant fordi hvis man selv var tiltalt for en slik forbrytelse, ville du ment det var en soleklar rett å få innsyn i alle sakens dokumenter. For alle andre er det en rettsskandale.

Hvordan er det mulig at de to mennene som ble tatt på fersken i norgeshistoriens største heroinsak i dag ble satt fri uten å måtte svare for seg i retten?

- Saken burde vært henlagt med en gang, hevder de to tiltaltes forsvarer. Jurist og politiker Storberget er uenig.

Stortinget bestemmer lovene, APs justispolitiske talsmann Knut Storberget vil gjøre noe med dem. Les hva han svarte leserne på Dagbladet.no