TRO OG IDENTITET: - Mitt virke er politikk, ikke tro, men jeg mener at vi skal være åpnere i å møte og anerkjenne at tro er viktig i mange menneskers liv, for identitet, håp og tilhørighet, sier Jonas Gahr Støre. I morgen taler Ap-lederen for første gang på sommersvevnet til Troens Bevis i Sarons Dal. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
TRO OG IDENTITET: - Mitt virke er politikk, ikke tro, men jeg mener at vi skal være åpnere i å møte og anerkjenne at tro er viktig i mange menneskers liv, for identitet, håp og tilhørighet, sier Jonas Gahr Støre. I morgen taler Ap-lederen for første gang på sommersvevnet til Troens Bevis i Sarons Dal. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

- Vi må erkjenne at tro er viktig i mange menneskers liv

Jonas Gahr Støre taler i Sarons Dal i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre drømmer om et tettere samarbeid med KrF.

-  Når man nærmer seg valg, vil flere partier se at Ap er et godt alternativ for samarbeid, sier Støre, som i dag taler til kristenfolket i Sarons Dal.

-Samlingen i Sarons Dal er av de store sommerbegivenhetene i Norge. Jeg har stor respekt for menneskene som samles der. De er engasjerte, de har et sterkt fellesskap, og de vil bety noe for andre. Det fineste ved politikken er å få møte engasjerte mennesker, derfor var det ikke vanskelig å takke ja til invitasjonen. Dette blir en ny opplevelse for meg, og jeg gleder meg, sier Støre til Dagbladet.

Han deltar på kveldsmøtet sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide. Statsminister Erna Solberg (H) var også invitert, men er på ferie, og har isteden sendt en videohilsen.

Stort engasjement -Vi tenker oss en samtale om hverdagsliv og tro, om hva som rører seg i Norge og i verden. Vi tenker oss ikke en politisk duell, men mer en dialog som gjør oss bedre kjent med politikerne som mennesker, sier daglig leder for Troens Bevis, Rune Edvardsen, til Dagbladet.

Men med et par tusen tilhørere i salen og bred mediadekning blir det nok tilløp til valgkamp.

- Dette er absloutt en politisk interessert forsamling. Sarons dal er en samling for hele Kristen-Norge, og en viktig arena for politikerne. Hvis vi kan bidra til et sterkere engasjement for verdens fattigste, er vi glade for det. Norge er i ferd med å bli et kaldt samfunn, sier Edvardsen.

- Flest kristne i Ap Ap-leder Jonas Gahr Støre ser ikke bort fra at Ap, som er landets største parti, også har flest velgere som kaller seg troende.

 -Mitt virke er politikk, ikke tro, men jeg mener at vi skal være åpnere i å møte og anerkjenne at tro er viktig i mange menneskers liv, for identitet, håp og tilhørighet, sier Støre, som anbefaler kristne velgere å stemme Ap.

- Jeg anbefaler alle velgere, også velgere med kristen eller annen tro, å stemme Arbeiderpartiet fordi vi har den beste politikken!

VALGKAMP: Torsdag er det klart for årets stevne for kristenfolket i Sarons Dal i Kvinesdal. Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis og sønn av grunnleggeren Aril Edvardsen (bildet på veggen), har invitert Knut Arild Hareide og Jonas Gahr Støre til politisk dialog i morgen kveld. Erna Solberg deltar via video.Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
VALGKAMP: Torsdag er det klart for årets stevne for kristenfolket i Sarons Dal i Kvinesdal. Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis og sønn av grunnleggeren Aril Edvardsen (bildet på veggen), har invitert Knut Arild Hareide og Jonas Gahr Støre til politisk dialog i morgen kveld. Erna Solberg deltar via video.Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Men Støre trenger partier å samarbeide med dersom han og Ap skal kunne overta regjeringsmakten i 2017. At KrF er det partiet Ap først og fremst beiler til, er ikke til å stikke under en stol. Men Støre avviser at han deltar i Sarons Dal for å fri til kristne velgere.

- I politikken ser jeg ikke en konkurranse med KrF, snarere et politisk fellesgods som gir rom for samarbeid i mange kommuner, og en dag kanskje også i rikspolitikken, selv om KrF nå er støtteparti for Høyre og Frp. Arbeiderpartiet frir ikke til noe annet parti. Vi utvikler vår politikk i en åpenhet til andre partier.

Jeg vet veldig godt at vår mulighet til innflytelse går gjennom samarbeid, lokalt som på riksnivå, det er regelen. Og når vi nærmer oss valg tror jeg flere partier vil se samarbeid med Ap vil være et godt alternativ, lokalt og i 2017 nasjonalt. Det gjelder også i forhold til KrF som vi har mye til felles med, sier Støre.

- Har myknet Under KrFs landsmøte i mai stilte tidligere KrF-leder og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik seg åpen for samarbeid med Støres Ap.

- Jonas Gahr Støre har myknet i familiepolitikken, blitt mer ansvarlig i alkoholpolitikken og gitt nye signaler i asylpolitikken. Men det er for tidlig å konkludere, presiserte Bondevik.