- Vi må flytte til en annen planet

Stephen Hawking vil reise som i «Star Trek».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dersom menneskeheten skal overleve, må vi ut og finne nye planeter å bosette oss på, sier fysikeren Stephen Hawking.

- Menneskerasen er i fare så lenge vi alle er på én planet, Før eller siden vil en eller annen tragedie inntreffe, - en asteroidekollisjon eller en atomkrig som vil utsletter oss alle. Men dersom vi sprer oss ut i rommet og etablerer selvstendige kolonier, er fremtiden sikret, sier Hawking.

Han kom med uttalelsene da han i går fikk Copley-utmerkelsen for sitt arbeid som fysiker. Tidligere er utmerkelsen gitt til Charles Darwin og Albert Einstein.

Ettersom det ikke er noen annen planet som Jorda i vårt solsystem, sier Hawking at mennesket må reise til en annen stjerne for å finne en beboelig planet å kolonisere.

Med en fart som den romraketten Apollo har, ville turen tatt 50 000 år. Hawkings svar er å bruke materie/anti-materie-teorien, som beskrevet i TV-serien «Star Trek», slik at man kan man reise tilnærmet med lysets hastighet.

Når en partikkel og dens anti-partikkel ødelegger hverandre, blir hele massen omgjort til energi. Noen forskere, blant annet Hawking, mener denne prosessen kan brukes som rakett-drivstoff.

Hawking (64) er matematikk-professor ved Cambridge Universitetet. Han er kjent for sine teorier som har ført til klassifikasjoner og en større forståelse av fenomenet sorte hull. Han har blant annet skrevet bestselgeren «A brief history of time». Han har Lou Gehrigs sykdom, som begrenser mulighetene for å snakke eller bevege seg.

Nå vil Hawking selv ut.

STARSHIP ENTERPRISE: I TV-serien Star Trek reiser man med lysets hastighet, og sparer dermed mye tid på reisen til nye planeter. Foto: SCANPIX/AP
STARSHIP ENTERPRISE: I TV-serien Star Trek reiser man med lysets hastighet, og sparer dermed mye tid på reisen til nye planeter. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Mitt neste mål er å reise ut i verdensrommet.

- Vi må flytte til en annen planet
SORTE HULL: Professor i fysikk, Stephen Hawking, er verdenskjent for sine teorier om sorte hull i verdensrommet. Nå vil han redde menneskerasen ved å spre den i verdensrommet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer