-  Vi må forklare det uforklarlige

I dag får personalet ved Madlamark skole en nesten umulig oppgave: Å forklare familietragedien for skolebarna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette er en vanskelig oppgave. Å forklare for barna noe vi voksne ikke forstår selv, blir en stor utfordring for våre ansatte, sier rektor Sven Bjelland ved Madlamark skole.

Beredskapsplaner

I går kveld satt han i møte med personalet. De forberedte seg til en skoledag helt utenom det vanlige.

-  Vi har beredskapsplaner for å håndtere dødsfall, men denne situasjonen er i aller høyeste grad ekstraordinær. Vi har lite informasjon å spille på i denne saken, sier Bjelland.

-  Vil trygge elevene

Han vet at elevene vil spørre om hva som skjedde, og ikke minst hvordan. Dette er spørsmål ingen kan gi svar på nå. Planen er likevel å informere alle elevene klassevis. -  I dag blir det fokus på å trygge elevene. De vil få anledning til å snakke med voksne, som skal være tilgjengelige hele dagen, sier Bjelland.

La ned blomster

Klokka 21.06 i går la tre-fire voksne og en gruppe barn i 12-årsalderen ned blomster på åstedet.

ÅPNE DØRER: Sokneprest Helge Hansen bestemte seg i går for at Varden kirke i Stavanger skulle ha åpne dører utover kvelden. Foto: ERLING HÆGELAND
ÅPNE DØRER: Sokneprest Helge Hansen bestemte seg i går for at Varden kirke i Stavanger skulle ha åpne dører utover kvelden. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Flere av de døde barnas klassekamerater la ned blomster foran familiens hus.

Dagbladet snakket med flere som beskriver de to som hyggelige og sjarmerende barn.

De traff jenta på skolen seinest tirsdag denne uka.

-  Da var alt normalt, sier de.

-  Jeg traff jenta noen ganger, og hun var utrolig sjarmerende og utadvendt, sier en av de voksne som la ned blomster på åstedet i går kveld.

Kirka åpnet dørene

Samtidig som klassekamerater og venner la ned blomster ved åstedet, hadde Varden kirke, som ligger noen få hundre meter fra familiens hus, åpnet dørene for det sørgende lokalsamfunnet.-  Vi hadde konfirmantsamling her i ettermiddag, og da bestemte vi oss for å informere alle om hva som hadde skjedd. Mange hadde allerede fått det med seg, sier sokneprest Helge Hansen til Dagbladet.

-  Etterpå bestemte vi oss for at kirka skulle være åpen, slik at det er et samlingssted i sorgen. De var en del av lokalsamfunnet her, og flere har kommet hit, sier Hansen.