- Vi må handle, med eller uten Vesten

Saudiarabisk ambassadør sier Vestens handlingslammelse i Syria truer freden i hele Midtøsten.

BORGERKRIG:  Her henter medlemmer av Free Syrian army ut lik i ruiner i Al-Shaar-området i Aleppo, etter det aktivistene kalte et bombeangrep fra Bashar Al-Assad søndag. Foto: Scanpix/REUTERS/Molhem Barakat
BORGERKRIG: Her henter medlemmer av Free Syrian army ut lik i ruiner i Al-Shaar-området i Aleppo, etter det aktivistene kalte et bombeangrep fra Bashar Al-Assad søndag. Foto: Scanpix/REUTERS/Molhem Barakat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Det er i et leserinnlegg i The New York Times at Saudi-Arabias ambassadør i Storbritannia går hardt ut mot Vestens strategier i Syria.

- Det er for lett for Vesten å bruke Al Qaeda sine operasjoner i Syria som unnskyldning for nøling og handlingslammelse, skriver ambassadør og saudiarabisk prins Mohammed Bin Nawaf Bin Abdulaziz al Saud i dag.

I stedet for å gå inn militært i Syria, har amerikanske og norske diplomater forsøkt å få til samtaler mellom opprørere og president Bashar Al-Assad.

Men konflikten i Syria eskalerer stadig, dødstallene stiger og nøden blir stadig mer prekær. Nå sier ambassadøren at nok er nok - de vil handle, med eller uten sine vestlige partnere.

Går mot alliansen Saudi-Arabia er en svært nær alliert av USA i Midtøsten, men har flere ganger i år gått hardt ut mot sin vestlige samarbeidspartnere. Grunnen er at flere prinser mener Vestens diplomatiske metoder truer freden i hele Midtøsten.

- De utenrikspolitiske valgene som nå blir tatt i mange Vestlige land risikerer stabiliteten i regionen, og potensielt også tryggheten i hele den arabiske verden. Dette betyr at Saudi-Arabia ikke har noe valg, skriver ambassadøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer