Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi må holde islam ansvarlig

Pastoren bak koranbrenningen i Florida angriper islam og demonstrantene i Afghanistan.

ANGRIPER MUSLIMSKE LAND Pastor Terry Jones ved Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida anklager islam for angrepet mot FNs hovedkvarter i Afghanistan. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
ANGRIPER MUSLIMSKE LAND Pastor Terry Jones ved Dove World Outreach Center i Gainesville i Florida anklager islam for angrepet mot FNs hovedkvarter i Afghanistan. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Pastor Terry Jones i en kirke i Gainesville i Florida dømte selv koranen til å bli brent i en «rettssak» under en gudstjeneste søndag 20. mars. Denne koranbrenningen skal ha opprørt demonstrantene som i dag angrep FN-hovedkvarteret i Afghanistan. Nå langer Jones på nytt ut mot islam.

- Opprøret i Afghanistan mot FN-hovedkvartere med ildspåsettelser og drap er svært uakseptabelt. Vi i Stand Up America Now, synes dette er en veldig tragisk og en kriminell handling. Vi må holde disse landene og personene ansvarlige for det de har gjort, og for alle unnskyldninger de kan bruke for sine terroristaktiviteter. Tiden har kommet for å holde islam ansvarlig, sier pastor Terry Jones i en pressemelding.

- Ikke idioter Dagbladet var i dag i kontakt med den lille menigheten hans i Florida.

- Vi synes det som er skjedd er forferdelig. Vi er ikke hjerteløse idioter, slik mange tror, sier en av medarbeiderne hans til Dagbladet.

Jones planla å gjøre 11. september til en nasjonal dag for brenning av koranen, men USAs president Barack Obama var blant dem som fordømte planene, og de ble skrinlagt. Men Jones mener fortsatt at islam må bekjempes.

- Våre myndigheter her i USA må ta et nærmere og mer realistisk blikk på det radikale elementet islam. Islam er ikke en fredsreligion. Det er på tide at vi holder disse menneskene ansvarlige. Vi krever at våre myndigheter reiser seg og snakker ut mot disse handlingene, sier Jones.

Angriper muslimske land Han mener også FN må gjøre noe umiddelbart.

- Muslimske land kan ikke lenger få lov til å spre sitt hat mot kristne og minoriteter. De må endre lovene i landene slik at det åpnes for individuell frihet og rettigheter slik som retten til å tilbe, ytringsfrihet og retten til å bevege seg fritt uten frykt for å bli angrepet eller drept, sier Jones.

I pressemeldingen opplyser også organisasjonen, Stand Up America Now, at en av deres ledere, Wayne Sapp, denne uka ble nektet å komme til Storbritannia.

- Dette understreker det kvelertaket av politisk korrekthet som islam har på Vesten, sier Jones.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media