- Vi må holde oss inne på grunn av røyk og aske

Norske utvekslingsstudenter i skogbrannrammede Santa Barbara bekymrer seg likevel mest for eksamen.

RØYK OG ASKE:  Røyken ligger tett over Santa Barbara i California Jer ser de norske utvekslingsstudentene Kurt Stormyr, Henry Selvig og Karoline Vatne Rottem på brannen som herjer like utenfor byen. Foto: Lars Sangolt
RØYK OG ASKE: Røyken ligger tett over Santa Barbara i California Jer ser de norske utvekslingsstudentene Kurt Stormyr, Henry Selvig og Karoline Vatne Rottem på brannen som herjer like utenfor byen. Foto: Lars Sangolt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Bare seks måneder etter at skogbranner ødela over 200 hjem i Santa Barbara og omegn, er byen igjen rammet.I natt norsk tid, ble 2000 hjem beordret evakuert. Guvernør Arnold Schwarzenegger har nok en gang måtte erklære krisetilstand i staten, melder ABC News. Denne gangen herjer brannene enda nærmere byen enn i fjor.

- SkummeltRundt 60 norske studenter på utveksling fra Høgskulen i Telemark har fått merke dette på kroppen.

- Brannen startet i går, men først i morges ble det skikkelig ille. I hele dag har vinden blåst fra brannene og innover mot oss. Det har vært umulig å være ute på grunn av røyken og asken. Man følte at det var skummelt og myndighetene har også oppfordret folk til å holde seg inne. En stund var det også et spørsmål om vi trengte å evakuere, forteller Sara Thi Vu som studerer via Gateway College.

- Nå har vinden heldigvis snudd, så nå er det litt bedre for oss, forteller den norske studenten.

Utsikt til flammeneFra balkongen kan de se flammene som herjer på utsiden av byene, og over hele byen er det tett med røyk. Strømmen har også gått flere ganger, forteller hun. Over telefonen høres lyden fra helikotrene som deltar i slokkingsarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer