- Vi må ikke forvente hjelp fra Gud, Buddha eller regjeringer

Dalai Lama kommer med overraskende uttalelser etter terrorangrepene i Paris.

BER OM FRED: Tibets åndelige leder, Dalai Lama, mener bønn ikke er det riktige svaret på terroren i Paris. Han mener verdens befolkning må samles i fred. Foto: Thierry Roge / Reuters / NTB Scanpix
BER OM FRED: Tibets åndelige leder, Dalai Lama, mener bønn ikke er det riktige svaret på terroren i Paris. Han mener verdens befolkning må samles i fred. Foto: Thierry Roge / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utallige mennesker verden over har samlet seg i bønn etter terrorangrepene i Paris fredag, der 129 mennesker ble drept. Kort tid etter terrorangrepene begynte emneknaggen #PrayForParis å spre seg i sosiale medier.

Samtidig som flere politikere, kjendiser og religiøse ledere har gått ut og sagt at de ber for ofrene og de etterlatte i Paris, sier Tibets åndelige leder Dalai Lama at bønn ikke kan løse terrortrusselen. 

- Folk ønsker å leve fredelige liv. Terroristene tenker kortsiktig, og dette er en av årsakene til disse angrepene. Vi kan ikke løse dette problemet utelukkende gjennom bønn, sier Dalai Lama til tyske Deutsche Welle.

- Løs problemene selv Han understreker at han som buddhist tror på bønn, men sier man ikke kan se til høyere makter for å finne svar på utfordringene verden står overfor.

- Mennesker har skapt dette problemet, men nå ber vi Gud om å løse det. Det er ulogisk. Gud ville ha sagt: løs problemet selv, for du har skapt det i første omgang. 

Den åndelige lederen sier i intervjuet at vi nå ser ringvirkninger fra 1900-tallets kriger og vold i verden, i dette århundret. Han frykter at dersom verden ikke gjør seriøse forsøk på å oppnå fred, så vil man se grusomhetene fra forrige århundre gjenta seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer