- Vi må ikke la frykten styre vår hverdag

Den danske justisministeren mener Danmark er godt rustet mot terror.

- SKREMMENDE:  Danmarks justisminister sier dette trolig er det alvorligste forsøket  på å begå terrorhandlinger i landet. Foto: REUTERS/Chris Wattie
- SKREMMENDE: Danmarks justisminister sier dette trolig er det alvorligste forsøket på å begå terrorhandlinger i landet. Foto: REUTERS/Chris Wattie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske justisministeren Lars Barfoed er opprørt over nyheten om at fem personer skal ha planlagt terrorangrep mot den danske avisa Jyllandsposten.

- Gruppens planer om å drepe så mange som mulig er meget skremmende og er nok det hittil alvorligste forsøk på terror i Danmark, sier Barfoed i en mail til nyhetsbyrået Ritzau.

Han roser samtidig politiets etterretningstjenste (PET) for målrettet etterforskning og tett samarbeid med de svenske myndighetene.

- Dagens pågripelser bekrefter at det er personer som er villige til å begå terrorisme rettet mot Danmark og danske interesser. Det må vi dessverre se i øynene. Samtidig vil jeg understreke at myndighetene er ganske godt foreberedt på å imøtegå den alvorlige terrortrusselen som Danmark står overfor, sier Barfoed.

Han oppfordrer danskene til ikke å la seg skremme.

- På tross av terrortrusselen og dagens pågripelser er det fortsatt viktig å holde fast ved at risikoen for at den enkelte danske blir rammet av et terrorangrep er liten. Vi skal alle fortsette vår hverdag uten å la frykten for terror styre vår gjøren og laden, sier Barfoed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer