- Vi må ikke la frykten styre vår hverdag

Den danske justisministeren mener Danmark er godt rustet mot terror.

 - SKREMMENDE:  Danmarks justisminister sier dette trolig er det alvorligste forsøket  på å begå terrorhandlinger i landet. Foto: REUTERS/Chris Wattie
- SKREMMENDE: Danmarks justisminister sier dette trolig er det alvorligste forsøket på å begå terrorhandlinger i landet. Foto: REUTERS/Chris WattieVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske justisministeren Lars Barfoed er opprørt over nyheten om at fem personer skal ha planlagt terrorangrep mot den danske avisa Jyllandsposten.

- Gruppens planer om å drepe så mange som mulig er meget skremmende og er nok det hittil alvorligste forsøk på terror i Danmark, sier Barfoed i en mail til nyhetsbyrået Ritzau.

Han roser samtidig politiets etterretningstjenste (PET) for målrettet etterforskning og tett samarbeid med de svenske myndighetene.

- Dagens pågripelser bekrefter at det er personer som er villige til å begå terrorisme rettet mot Danmark og danske interesser. Det må vi dessverre se i øynene. Samtidig vil jeg understreke at myndighetene er ganske godt foreberedt på å imøtegå den alvorlige terrortrusselen som Danmark står overfor, sier Barfoed.

Han oppfordrer danskene til ikke å la seg skremme.

- På tross av terrortrusselen og dagens pågripelser er det fortsatt viktig å holde fast ved at risikoen for at den enkelte danske blir rammet av et terrorangrep er liten. Vi skal alle fortsette vår hverdag uten å la frykten for terror styre vår gjøren og laden, sier Barfoed.