TUNGE BEVISER: Den drapssiktede 18-åringens forsvarer, Rolf Knudsen, erkjenner at bevismengden er omfattende. Derfor vil de bruke tid på å jobbe med politiets viktigste bevis: Finger og håndavtrykk på åstedet for drapet på Hilda Feste (98). FOTO: Leif Stang/Tor Erik H. Mathisen/Dagbladet
TUNGE BEVISER: Den drapssiktede 18-åringens forsvarer, Rolf Knudsen, erkjenner at bevismengden er omfattende. Derfor vil de bruke tid på å jobbe med politiets viktigste bevis: Finger og håndavtrykk på åstedet for drapet på Hilda Feste (98). FOTO: Leif Stang/Tor Erik H. Mathisen/DagbladetVis mer

- Vi må jobbe med fingeravtrykket

18-åringen som er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os, vil vurdere om det skal hentes inn uavhengig gransking av fingeravtrykksbeviset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Lørdag hadde den drapssiktede 18-åringen et nesten fire timer langt «situasjonsmøte» med sin forsvarer Rolf Knudsen.

Mellom hyller av skjønnlitteratur og hardbarket krim, satt de sammen på biblioteket i Bergen Fengsel.  

- Der satt vi under gode forhold og snakket i fred og ro. Det var et grundig og godt møte, sier Knudsen til Dagbladet kort tid etter at han var ferdig i møtet.  

Tar dag for dag Den drapssiktede 18-åringen tar sin egen situasjon med fatning, men med tungt sinn. Såpass tungt at Knudsen har vært bekymret for ungguttens helse. Selv sier 18-åringen at hans oppfatning av saken er den samme som før, han husker ikke at han har drept eller voldtatt noen. Hukommelsen er blank.  

- Han tar dette fortsatt svært tungt, han har etter fengslingsmøtet ikke endret sitt syn rundt sin egen situasjon. Akkurat nå tar han dag for dag, sier Knudsen.    

Vil vurdere bevisprøving Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. De to første ukene skal han sitte i isolasjon. Politiet har bygget siktelsen på det de hevder er både tekniske-og taktiske bevis som knytter 18-åringen til drapsåstedet. Ett av de tyngste bevisene er funnet av hans fingeravtrykk i leiligheten hvor 98 år gamle Hilda Feste ble voldtatt og drept.  

- Min klient kjenner til at politiet har bevis i form av fingeravtrykk og vitneforklaringer. Men fortsatt er hans syn uforandret. Både jeg og min klient ser vi må jobbe med fingeravtrykkbeviset. Når rapportene kommer skal vi gå gjennom dem og se om de skal etterprøves og eventuelt hente inn uavhengige eksperter, sier Knudsen.      

Moren til den siktede har sammen med sin kjæreste, en 35 år gammel mann den siktede 18-åringen ser på som reservepappa, fått tillatelse til å besøke 18-åringen, selv om han sitter i isolasjon. Dette på bakgrunn av den siktedes lave alder og hele sakens ramme.

Til nå har ikke moren eller 35-åringen vært på besøk.  

- Det er opp til politiet når og hvordan hans mor og mannspersonen han ser på som reservepappa eventuelt skal besøke min klient, sier Knudsen.  

Ikke avhørt siden torsdag 18-åringen har ikke vært avhørt siden torsdag og hans forsvarer vet ikke når politiet ønsker nye avhør. I morgen skal den siktede igjen ha samtaler med sin forsvarer, da på telefon.

- Jeg tror ikke at vi fysisk skal møtes for samtaler igjen før til uka. Om da politiet ikke skal ha nye avhør, sier Knudsen.    

Vurderer å be om hjelp Til Dagbladet bekrefter Knudsen at saken er både stor og omfattende. Derfor vil han vurdere å begjære at en kollega fra advokatkontoret Guide skal oppnevnes som medforsvarer.  

BIBLIOTEKMØTET: Mellom forsvarer Rolf Knudsen og den siktede 18-åringen lørdag varte i nesten fire timer. Samtalen foregikk i bilioteket i Bergen fengsel hvor 18-åringen sitter i isolert varetekt. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
BIBLIOTEKMØTET: Mellom forsvarer Rolf Knudsen og den siktede 18-åringen lørdag varte i nesten fire timer. Samtalen foregikk i bilioteket i Bergen fengsel hvor 18-åringen sitter i isolert varetekt. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet Vis mer

Det som både forsvarer og klient nå bruker mest tid på, er situasjonen fra dag til dag og spørsmålet om betenkningstiden de har tatt i forhold til videre varetekt og isolasjon.    

- Vi har snakket en del om hva min klient tenker og vi har brukt tid på å gå gjennom bevismaterialet som er omfattende, et omfang som vil øke. Vi har også gått gjennom hva som nå skal skje i tiden fremover og vi tar fortsatt betenkning i forhold til om vi skal gå med på forlenget varetekt eller isolasjon, sier Knudsen.

Sakens omfang gjør at jeg vil vurderer å begjære at en kollega fra mitt kontor Guide oppnevnes som medforsvarer.  

- Ikke hørt noe fra vennene Fra 18-åringens vennekrets har ikke Knudsen mottatt noen henvendelser med spørsmål om hvordan hans klient har det.  

- Jeg har ikke fått noen telefoner eller skriftlige henvendelser fra hans omgangskrets. Men jeg har hatt kontakt med hans mor rundt praktiske spørsmål, avslutter han.