Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi må lære av feilene våre

Stasjonsjef i Tromsø politidistrikt innrømmer at politiet ikke aksjonerte raskt nok.

Kurt Pettersen (t.h) innrømmer at politiet ikke rykket ut raskt nok da det ble meldt om skyting i Tromsø. Foto: Scanpix
Kurt Pettersen (t.h) innrømmer at politiet ikke rykket ut raskt nok da det ble meldt om skyting i Tromsø. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokken 23.08 i går ringte en fortvilet Kristin Olsen inn til Tromsø politidistrikt og rapporterte om to skudd i en kommunalbolig 260 meter unna politihuset i Tromsø. Det tok en time før politiet var på plass.

Innrømmer feil
Nå innrømmer stasjonssjef i Tromsø politidistrikt, Kurt Pettersen, feilen til Dagbladet.

- Når vi hører gjennom lydloggen er det klart at operasjonssentralen ikke har oppfattet alvoret i meldingen. Det er tydelig at kvinnen var preget av alvoret.

Kvinnen skal ha rapportert smell, og pistol nevnes. Kurt Pettersen sier til Dagbladet at kvinnen virker redd, og hun kunne ikke bekrefte om det var noen pistol.

- Dette var nok informasjon til at vi burde aksjonert, forteller Kurt Pettersen til Dagbladet.

Fattig trøst
For Kristin Olsen er det fattig trøst. Hun ringte gråtende inn til politiet klokken 23.08 i går kveld, og fikk ikke mer informasjon om hva som hadde skjedd før i går.

- Da jeg ringte fikk jeg en unnskyldning om at de ikke kunne komme fordi de ikke hadde kapasitet. Jeg fikk vite at de satt i møter. Det gjorde meg forbannet. Jeg var livredd og skremt og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, fortalte hun til Dagbladet.

- Jeg kunne ha vært skutt og drept, og jeg mener at politiet skulle rykket ut der og da, sa hun.

Må lære
Kurt Pettersen sier til Dagbladet at væpnede ran hører til sjeldenhetene i Tromsø. Han sier at de må bruke denne anledningen til å lære av feilen som har blitt gjort.

- Vi har kommet fram til en konklusjon om hvordan vi håndterte saken, og vi må lære av feilene vi gjør, sier Kurt Pettersen til Dagbladet.

Men han sier at det er sjeldent det blir begått slike feil i Tromsø.

- Vi mottar masse meldinger fra publikum, og egentlig er det svært få klager på dette området. Det er utrolig sjelden, og som oftest når vi ikke kommer er det på grunn av kolliderende oppdrag, sier Kurt Pettersen til Dagbladet.

Ser på saken
Spesialenheten til politiet skal nå undersøke saken nærmere, melder sjef i spesialenheten for politiet, Jan Egil Presthus, til Dagbladet.

260 METER: Dette er ruten politiet i Tromsø hadde da meldingene om skudd kom inn i går. Først etter en time var politiet på plass. Foto: Google Maps.
260 METER: Dette er ruten politiet i Tromsø hadde da meldingene om skudd kom inn i går. Først etter en time var politiet på plass. Foto: Google Maps. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media