- Vi må legge saken bak oss

Imamene tilgir Selbekk og ber alle slutte med voldelige protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Islamsk Råd Norge (IRN) kom på en pressekonferanse i dag med en fellesuttalelse der de ber alle slutte med voldelige aksjoner og om ikke å ta loven i egne hender.


- Vi har fått den beklagelsen vi har bedt om. Nå må vi legge denne saken bak oss, sier Mohammed Hamdan, leder i IRN, til Dagbladet.no.

Hamdan sier alle imamene i Norge står bak uttalelsen og aksepterer beklagelsen.

- Vi er glad for at Selbekk har forstått hvor sårende det var for muslimer, og vi ber alle muslimer akseptere hans beklagelse, heter det i IRNs uttalelse.

Samtidig uttrykte Hamdan bekymring i forbindelse med den planlagte demonstrasjonen mot Muhammed-tegningene på lørdag:

- Vi vet ikke hvem som arrangerer denne, og ber alle la være å møte opp, sa Hamdan.

IRN er en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge. De har 25 medlemsorganisasjoner over hele landet.

- Tilgi meg

- Jeg har kanskje blitt misforstått noen ganger i denne saken, og det beklager jeg. Men nå tror jeg den jobben vi har gjort vil øke forståelsen for at vi i Norge vil fortsette å jobbe for fred, sa Hamdan i dag.

Han hadde med seg en rekke av de ledende imamene i Norge på pressekonferansen i Oslo sentrum.

- Vi er glad for at Selbekk har beklaget, og takker våre brødre muslimene i Norge som har stått sammen med oss i denne saken. Den Norske stat har også gjort jobben sin, sier Zulqarnain Sakander til Dagbladet no.

- Ifølge profeten Muhammed (fred være med ham), kan alle personer gjøre feil, men den beste er den som angrer og ber om unnskyldning, står det i uttalelsen.

Samtidig ga IRN uttrykk for at de fremdeles mener trykkingen av karikatur-tegningene var en beklagelig handling:

- Imamer i Norge fordømmer publiseringen av karikaturtegningene av den hellige profeten Muhammed (fred være med ham). Muslimer i Norge føler seg krenket minst to ganger i denne saken, først gjennom karikaturtegningene og deretter når det norske flagget blir brent, uttaler IRN.

Sammen med Selbekk

- Jeg, som redaktør, forsto ikke fullt ut hvor sårende bildene ble opplevd.

Det sa redaktøren i kristenavisa Magazinet, Vebjørn Selbekk på en pressekonferanse tidligere i dag sammen med Hamdan og Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

Videre beklaget Selbekk dypt at muslimer har følt seg krenket og såret, og berømmer muslimene i Norge for å ha taklet situasjonen godt.

- Det er svært gledelig at Selbekk kommer med en unnskyldning. Jeg ønsker nå at Selbekks barn og mine barn kan leve i fred og bli venner, sa Hamdan da.

- Fra min side vil det ikke bli gjort mer i denne saken, sa integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen.

BER ALLE SLUTTE FRED: - Vi har fått den beklagelsen vi har bedt om, sa leder i Islamsk Råd Norge, Mohammed Hamdan, i dag.