Tok farvel med Malvik-ordfører Ingrid Aune (1985-2019)

«Vi må leve mens vi kan. Stå sammen og ta vare på hverandre»

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre minnet om at livet er skjørt da han sa farvel til Ingrid Aune (33). Malvik-ordføreren omkom tragisk i en båtulykke 1. august.

HOMMELVIK: Jonas Gahr Søre holder tale under Ingrid Aunes begravelse i Hommelvik i Trøndelag. Video: NEP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hommelvik kirke var fylt til randen og seremonien ble overført til bedehuset i bygda da nærmere 1000 mennesker tok farvel med ordfører Ingrid Aune i Malvik.

Aune var en av Arbeiderpartiets mest lysende stjerner og ble både Malviks yngste og første kvinnelige ordfører i 2015. Hun sto på første plass på listen i valget 9. september, men omkom sammen med kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) i en båtulykke natt til 1. august.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre var preget da han talte i begravelsen. Han trakk fram Aunes engasjement for internasjonale spørsmål og hennes politiske innsats for hele, faste stillinger i omsorgssektoren.

- Ingrid var mer enn en ung kvinne som døde brått i en ulykke. Ingrid var noe helt spesielt. Hun gjorde inntrykk på alle som møtte henne. Hun var så full av energi, entusiasme og engasjement. Samtidig så kunnskapsrik og dyktig. Ingrid var så lett å like og så lett å ta på alvor, sa Støre i talen.

Internasjonalt engasjement

Ingrid Aune var en del av Utøya-generasjonen i Arbeiderpartiet og unngikk så vidt terrorangrepet da hun tok MS «Thorbjørn» sammen med Gro Harlem Brundtland få timer før terrorangrepet begynte. Fetteren hennes Christopher, også han fra Hommelvik, døde på Utøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer