«Vi må påføre dem store tap»

I går var det to nye palestinske selvmordsaksjoner i Israel, der fire israelere ble drept. Men mens volden er verre enn noensinne, og fronten i krigen går i gata der både vanlige israelere og palestinere ferdes, lover statsminister Ariel Sharon bare mer blod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Palestinerne må treffes hardt og fra alle kanter. Alle som vil forhandle med palestinerne, må først treffe dem hardt og gjøre det klart at de ikke vil oppnå noe gjennom terror. Hvis det ikke gjøres klart for dem at de står overfor overmakten, så kan ikke vi gå tilbake til forhandlingsbordet. Vi må påføre dem store tap. Det palestinske selvstyret vil ikke bekjempe terror fordi det er de som er terror.

Klare ord

Så klinkende klart ordla den israelske statsministeren Ariel Sharon seg i går ettermiddag etter et regjeringsmøte, ifølge avisa Ha'aretz.

Det skjedde etter en vanlig dag med rituell vold, der en tungt væpnet palestiner først gikk amok på en restaurant i Tel Aviv og drepte tre og såret 25, før han selv ble skutt ned .

Så sprengte en annen selvmordsterrorist seg selv i lufta på en israelsk buss, og drepte seg selv og en passasjer. Så svarte den israelske hæren med sin hevn, den rituelle bombingen.

Israelere i frykt

Gårsdagens hevn var at tre medlemmer av Yassir Arafats Fatah-gruppe ble drept da bilen de satt i ble truffet av en bombe. Den ene, Mohamad Abu Halawa, var en ettersøkt terrorist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer