- Vi må patruljere nettet

Sikkerhetstjenesten Säpo vurderer kontroversielle metoder etter 22. juli.

BEKYMRET: Säpo-sjef Anders Danielsson mener sikkerhetstjeneste må endre metodene sine etter Breiviks terrorangrep. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / SCANPIX
BEKYMRET: Säpo-sjef Anders Danielsson mener sikkerhetstjeneste må endre metodene sine etter Breiviks terrorangrep. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Säpo følger nå etter sine norske kolleger i Politiets sikkerhetstjeneste og endrer måten terrorjegerne jobber på for å avdekke ekstremister på internett.

- Etter Anders Behring Breiviks og Taimour Abdulwahabs terrorhandlinger må vi stille oss spørsmålet om den virtuelle verden kan trigge mennesker til å begå forferdelige forbrytelser. Om det er slik, må vi inn i den. Vi er nødt til å patruljere på nettet, sier Säpo-sjef Anders Danielsson til avisa Dagens Nyheter.

Han peker på at både Abdulwahab, som sprengte seg selv i Bryggaregatan i Stockholm i desember i fjor, og den norske massemorderen hadde hentet inspirasjon og spredte sine ideer på nettet.

Vurder infiltrasjon Danielsson antyder nå at sikkerhetstjenesten og Rikskriminalpolisen (tilsvarende norske Kripos) vil ha utvidede fullmakter til å drive etterforskning på nettet ved hjelp av falske identiteter og infiltrasjon av diskusjonsgrupper. Målet er å bli bedre til å finne enkeltstående trusselmakere som ikke har økonomiske motiver eller som er straffedømt, men som er beredt til å bruke svært grov vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer