- Vi må protestere

Samvirkelaget kritiserer avgjørelsen i Obiora-saken. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det klart at riksadvokaten har henlagt saken mot politimennene som var til stede da Eugene Eijke Obiora (48) døde under en pågripelse i fjor høst.

Les henleggelsen her!

Les alt om Obiora-saken her!

Eugene Eijke Obiora døde etter en politipågripelse 7. september i fjor. Spesialenheten for politisaker åpnet etterforskning mot de fire politifolkene involvert i pågripelsen samme dag som Obiora døde.

De fire har vært etterforsket og mistenkt for legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse med døden til følge, for uaktsomt å ha forvoldt en annens død samt for å ha utvist grov uforstand i tjenesten.

Bandet Samvirkelaget tar til orde mot henleggelsen i et leserinnlegg på video - noen lesere der ute som vet om andre?

- Vi krever at spesialenheten blir erstattet av et ekte uavhengig organ. Vi krever at politivold og rasisme skal behandles av folk som har kompetanse på de områdene. Vi støtter et sivilt søksmål mot de som er ansvarlig for Obioras død. Og vi nekter å akspetere at politiet skal få lov til å ty til hvilken vold de selv ønsker og slippe unna med det, sier bandet i videoen.

Du kan også lage ditt eget video-debattinnlegg og laste opp gratis på Blink. Legg til taggen . De beste videoene blir publisert på Dagbladet.no