- Vi må regne med tilfeller i Norge

Men så langt har ingen nordmenn meldt om influensaliknende symptomer etter Mexico-besøk.

I MEXICOS GATER: Hiram Diaz (8) sammen med søsteren Adely Diaz (6) i gatene av Mexico by. Både skoler, universiteter, fotballkamper og andre arrangementer er avlyst av frykt for smittespredning. Foto: AP Photo/Houston Chronicle/Julio Cortez/SCANPIX
I MEXICOS GATER: Hiram Diaz (8) sammen med søsteren Adely Diaz (6) i gatene av Mexico by. Både skoler, universiteter, fotballkamper og andre arrangementer er avlyst av frykt for smittespredning. Foto: AP Photo/Houston Chronicle/Julio Cortez/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens helseorganisasjon (WHO) har i hele dag sittet i telefonkonferanser for å komme opp med en plan mot svineinfluensaen.

På New Zealand har ti studenter som har vært på språkreise i Mexico testet positivt for influensa. Det er ennå ikke endelig bekreftet at det dreier seg om svineinfluensaen, men landets helseminister sa tidligere i dag at de regnet det som sannsynlig at det dreide seg om det aktuelle viruset.

I USA er det konstatert 11 tilfeller av denne influensatypen. To i Texas, sju i California og to i Kansas. I tillegg sier helsemyndighetene i New York at trolig åtte av elevene ved en videregående skole i Queens er smittet av svineinfluensaen.

I Frankrike sjekkes to personer for smitte, etter at de kom hjem fra Mexico. En brite og to dansker er også blitt sjekket for svineinfluensa. Disse personene viste seg å ikke være smittet.

Må regne medOverlege ved Folkehelseinstituttet, Bjørn Iversen, sier at de nye sykdomstilfellene og mistanken om at flere er smittet, er noe vi må regne med.

- Det er naturlig at folk blir bekymret når de ser innslag på fjernsyn eller leser avisene. Det er helt riktig at de tar kontakt med helsemyndighetene når de kommer hjem fra besøk i Mexico. Det har mye å si for arbeidet med å bekjempe smittespredning, sier Iversen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer