Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi må selvsagt stå sammen med våre nordkoreanske allierte»

Sarah Palin uten peiling.

NORD, SØR, ØST, VEST: Sarah Palin sa i et radiointervju at USA må stå sammen med sine nordkoreanske allierte, før hun ble korrigert til at det var koreanerne i sør som skulle støttes. Foto: REUTERS/Brian Snyder/Scanpix
NORD, SØR, ØST, VEST: Sarah Palin sa i et radiointervju at USA må stå sammen med sine nordkoreanske allierte, før hun ble korrigert til at det var koreanerne i sør som skulle støttes. Foto: REUTERS/Brian Snyder/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frittalende, men ikke alltid like presise Sarah Palin har varslet at hun kan komme til å stille som kandidat ved neste presidentvalg i USA.

Da må den tidligere Alaska-guvernøren, som tidligere har fått mye kritikk for sine utenrikspolitiske kunnskaper, lære seg at ordene skal velges varsomt i utenriksspørsmål. Små feil kan ende i diplomatisk krise og raseri verden over.

I dag fikk hun en lærepenge. I et intervju med Glenn Beck´s radio show i USA ble hun spurt hvordan hun i et tenkt scenario som president ville håndtert den nye betente situasjonen mellom Nord- og Sør Korea.

- Dette tegner et større bilde som skremmer meg i form av vår nasjonale sikkerhet. Men vi må selvsagt stå sammen med våre nordkoreanske allierte, sa kvinnen fra Alaska.

Radioverten var raskt ute med å korrigere blunderen og sa:

- Sør Korea.

- Eh, ja. Og vi er bundet til å stå sammen med våre sørkoreanske allierta ja, sa Palin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!