NORD, SØR, ØST, VEST: Sarah Palin sa i et radiointervju at USA må stå sammen med sine nordkoreanske allierte, før hun ble korrigert til at det var koreanerne i sør som skulle støttes. Foto: REUTERS/Brian Snyder/Scanpix
NORD, SØR, ØST, VEST: Sarah Palin sa i et radiointervju at USA må stå sammen med sine nordkoreanske allierte, før hun ble korrigert til at det var koreanerne i sør som skulle støttes. Foto: REUTERS/Brian Snyder/ScanpixVis mer

«Vi må selvsagt stå sammen med våre nordkoreanske allierte»

Sarah Palin uten peiling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frittalende, men ikke alltid like presise Sarah Palin har varslet at hun kan komme til å stille som kandidat ved neste presidentvalg i USA.

Da må den tidligere Alaska-guvernøren, som tidligere har fått mye kritikk for sine utenrikspolitiske kunnskaper, lære seg at ordene skal velges varsomt i utenriksspørsmål. Små feil kan ende i diplomatisk krise og raseri verden over.

I dag fikk hun en lærepenge. I et intervju med Glenn Beck´s radio show i USA ble hun spurt hvordan hun i et tenkt scenario som president ville håndtert den nye betente situasjonen mellom Nord- og Sør Korea.

- Dette tegner et større bilde som skremmer meg i form av vår nasjonale sikkerhet. Men vi må selvsagt stå sammen med våre nordkoreanske allierte, sa kvinnen fra Alaska.

Radioverten var raskt ute med å korrigere blunderen og sa:

- Sør Korea.

- Eh, ja. Og vi er bundet til å stå sammen med våre sørkoreanske allierta ja, sa Palin.