FRYKTER «LOKKEMENN»: Politiet jager en eller flere «Lokkemenn» i Tromsø etter flere tilfeller der barn skal ha blitt forsøkt lokket inn i biler. Ett av tilfellene skjedde her ved Steinerskolen i Tromsø 30. november. Ei jente ble forsøkt dratt inn i en bil av tre menn. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
FRYKTER «LOKKEMENN»: Politiet jager en eller flere «Lokkemenn» i Tromsø etter flere tilfeller der barn skal ha blitt forsøkt lokket inn i biler. Ett av tilfellene skjedde her ved Steinerskolen i Tromsø 30. november. Ei jente ble forsøkt dratt inn i en bil av tre menn. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

- Vi må sette en stopper for dette før det går galt

Politiet i Tromsø jager en eller flere «Lokkemenn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En eller flere «Lokkemenn» skaper frykt i Tromsø etter at flere barn skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil de siste ukene. De fleste tilfellene har skjedd på skoleveier eller ved skoler i Tromsø eller på Tromsdalen-sida.

Ifølge Nordlys engasjerer nå politiet, Tromsø kommune og privatpersoner seg i saken. Avisa skriver at bekymrede foreldre har startet en Facebook-gruppe om forholdene for å informere.

Det mest alvorlige tilfellet skjedde 19. november. I dommeravhør har en gutt forklart at to menn løftet ham inn i baksetet i en mørk bil ved lærerskolen på Mellomveien i byen. Mennene satt seg i forsetet, men han kom seg ut ved egen hjelp ved å åpne bildøra og løp fra stedet, skrev politiet i en pressemelding i går.

I dette tilfellet beskrives to gjerningspersoner. Føreren blir beskrevet som skallet med noe hår, mens han andre hadde mørkt hår.

- Må stanses - Det er snakk om åtte til ti tilfeller. I noen tilfeller er det noen som har sett en bil, mens andre er mer alvorlige som episoden den 19. november. Politiet ser svært alvorlig på disse sakene, sier fungerende krimsjef Pål Moe ved Politihuset i Tromsø til Dagbladet.

- Dette er en skremmende sak og vi må sette en stopper for dette før det går galt, slår han fast.

Det er foreløpig ingen mistenkte personer i saken.

Ønsker tips Politiet trekker også fram en annen episode. I en hendelse 3. desember beskrives en også en mørk bil, muligens en Volvo. Føreren skal ha forsøkt å lokke et barn inn i bilen i Anton Jacobsens vei i Tromsdalen. Beskrivelsen av mannen er mangelfull, men han var iført mørk jakke, mørk lue og skinnhansker, ifølge politiet. Moren til gutten sier til Nordlys at gjerningsmannen hadde løpt etter sønnen hennes hele veien hjem fra skolen.

- Vi får stadig inn nye tips, men vi er interessert i flere. Det er ingen ting som tyder på at dette ikke er reelle saker. Vi ser svært alvorlig på det og dette har høyeste prioritet, sier Moe.

Politiet ønsker tips i sakene fra publikum på telefon 02800 eller 77698500.