Internoppgjør i Høyre og Venstre:

- Vi må skjerpe oss og slå tilbake mot Rødt

Høyres Mathilde Tybring-Gjedde og Venstres Grunde Almeland mener Rødt har fått herje i debatten om barnehager og sykehjem for lenge.

HAR FÅTT DOMINERE: Høyreside-politikerne vil slå tilbake mot Bjørnar Moxnes og Rødt. iFoto: Nina Hansen / DAGBLADET
HAR FÅTT DOMINERE: Høyreside-politikerne vil slå tilbake mot Bjørnar Moxnes og Rødt. iFoto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to politikerne er er klare for et lite oppgjør med egne partier. De mener høyresiden har latt Rødt få sette premissene for debatten om private selskaper i velferdstjenester.

- I årene som kommer må vi løse klimakrisen, vi har eldrebølgen, og samtidig kommer vi til å ha mindre penger å rutte med. Da kan vi ikke bruke tid på å diskutere hvor mange nye kommunale monopol vi skal ha. Vi må skjerpe oss og slå tilbake, sier Mathilde Tybring-Gjedde, som sitter i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

- Her har vi nok havnet bakpå fordi Manifest og Rødt har klart å sette premisset for den debatten de siste årene. Også Ap blir dyttet i den retningen, og klarer ikke å stå oppreist og forsvare den norske samfunnsmodellen. Velferdssamfunnet er bygget opp ved at små og store private bedrifter samarbeider med stat og kommune for å løse viktige oppgaver, mener Høyre-representanten.

Hun mener en ikke vil få løst disse utfordringene om bare kommunene selv kan komme med løsningsforslag.

- Vi er helt avhengig av at også andre, og private aktører kommer med nye ideer til løsninger, måter å organisere og utvikle tjenester. Da må vi skjerpe oss og slå tilbake, sier Tybring-Gjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer