-  Vi må spre evangeliet

Kjell Magne Bondevik var mer prest enn statsminister da han åpnet sommerstevnet i Sarons Dal i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARONS DAL (Dagbladet): Bondevik var æresgjest da evangelist Aril Edvardsen markerte 40-årsjubileet for sommerstevnene i Sarons Dal. Og i sin gratulasjonstale kom også evangelisten i Bondevik fram.

-  Jesus sa: «Jeg er veien, sannheten og livet.» Det finnes bare én måte å teste ut på om Jesus snakket sant, og det er å prøve det ut. Jeg gjorde det, og fant ut at det er sant, sa en engasjert Bondevik i reneste emissær-stil. Han ble belønnet med voldsom og langvarig applaus.

Møtene i Sarons Dal er ikke som andre møter. Det er lite halleluja, men full fres likevel.

-  Det er jo så en kan bli inspirert her, sa Bondevik etter at han hadde tent forsamlingen.

Enden nærmer seg

Deretter tok skaperen av Sarons Dal, Aril Edvardsen, ordet.Med tordenrøst forkynte han at de siste tider nærmer seg. Edvardsen er så sikker i sin sak at han har gitt ut et eget hefte om saken. Tittelen er «Nå er det alvor».

Statsminister Kjell Magne Bondevik ønsket ikke i går å uttale seg om de siste tider og dommens dag, og han ville slett ikke identifiseres med Edvardsens alvorstyngende budskap.

Ingen debatt

-  Jeg vil ikke gi meg inn på en teologisk debatt med Dagbladet. Jeg vil nøye meg med å minne om speiderhilsenen, smilte Bondevik lurt. Hilsenen lyder som kjent: Vær beredt.

Ifølge Bondevik passer speiderhilsenen derimot ikke til den aktuelle politiske situasjonen.

I gårsdagens Dagblad ba emissær Aril Edvardsen KrF og Bondevik om å gå til venstre, og samarbeide med Ap og SV.

-  Er du beredt til å følge Edvardsens råd?

-  Det er ålreit at Edvardsen kommer med slike hint. KrF er et sentrumsparti som kan samarbeide med alle. Men av prinsipp snakker jeg ikke om andre regjeringsalternativer enn det jeg leder nå, sier Bondevik

SKRALLET I TAKET: 2000 frammøtte sang så det skrallet i taket.
SISTE TIDER: Evangelisten Aril Edvardsen sier de siste tider nærmer seg. Bondevik nøyer seg med å minne om speiderhilsenen: «Vær beredt. Alltid beredt.»