- Vi må stille krav til alle

Abid Raja (V) mener krav til innvandrere vil dempe muslimfrykten. Les svarene fra nettmøtet.

ØNSKER DIALOG: Venstre-politiker Abid Q. Raja svarer leserne om radikal islam og behovet for dialog. Foto: Bjørn Langsem
ØNSKER DIALOG: Venstre-politiker Abid Q. Raja svarer leserne om radikal islam og behovet for dialog. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg skapte mye bråk da han gikk ut og erklærte krig mot radikal islam i Norge.

- Men det finnes også andre ekstremistiske utslag enn radikal islam, som for eksempel kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Den som ikke mener dette er ekstreme handlinger, får rekke opp hånden, sa Kolberg til NTB på tirsdag.

Thorbjørn Jagland gikk så ut og kritiserte Kolberg for å blande altfor mye sammen og kalle det radikal islam.

Blander ting sammen
Venstre-politiker Abid Raja er oppgitt over Kolbergs uttalelser og mener han ikke forstår problemstillingen.

- For det første er jo alle politiske partier og alle politikere i Norge selvsagt imot radikal islam. Det er ingen som ønsker at slikt skal få fotfeste i Norge. Men Kolberg har ikke forstått hva radikal islam er. Han trekker fram tvangsekteskap som eksempel på radikal islamisme. Tvangsekteskap er en kriminell handling og islam er også mot tvangsekteskap.

Raja peker på at tvangsekteskap forekommer i mange kulturer og religioner, blant annet blant hinduer og kristne i India.

- Dette har ingenting med radikal islam å gjøre. Her har Jagland helt rett og Kolberg blander mye som ikke hører sammen.

Møt en islamist
Søndag er Raja arrangør for et dialogmøte på Litteraturhuset i Oslo. «Dialogmøte om hat. Hat rettet mot og fra minoriteter.» Her møter blant annet kronprins Haakon og PST-sjef Jørn Holme, men også en mann med kjennskap til radikale islamistiske miljøer fra innsiden.

- Forfatteren Ed Husain som har skrevet boka «Islamisten» kommer. Han har vært med i radikale muslimske miljøer i England som vil ta over regioner med makt hvis det er nødvendig. Kolberg bør komme og høre på ham, sier Raja.

Venstre-politikeren understreker at det ikke er noen islamistisk bevegelse i Norge i dag, men at vi må være i forkant og lære.
- Vi må vite hva faresignalene er slik at vi kan ligge i forkant og forhindre at noe lignende vokser fram i Norge. Derfor har vi invitert ham.

Abid Q. Raja møter til nettmøte hos Dagbladet.no i dag klokka 11. Send inn spørsmål nå.


• Les også: Jens stoppet islamdebatten i Ap

• Les også: - Hva er det egentlig Ap mener?