Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi må stoppe dette. Jeg orker ikke si så mye mer.»

NEW YORK (Dagbladet): - Vi må lære barna våre å løse konflikter med ord, ikke våpen, sa en tydelig sjokkert president Bill Clinton etter blodbadet på Colombine High School i Colorado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton var ikke villig til å ta opp en av hjertesakene sine, våpenkontroll, i redsel for å bli beskyldt for å bruke blodbadet i politisk virksomhet.

- Vi må la Littleton få sørge og vi må vente på fakta. Vi må finne ut hva som egentlig har skjedd, sa Clinton som mente at Amerika må våkne når noe slikt kan skje et fredlig sted som Littleton.

- Vi må lære å se tidlige faretegn hos barn. Det finnes mange fortvilte barn der ute som ikke har noen å snakke med. Raseriet deres må møtes slik at det ikke ender med drap, sa Clinton som i går holdt seg løpende orientert om skolemassakren.

- Vi må sørge for at 1999 ikke blir som 1998. Vi må stoppe dette. Tilgjenglig våpen er farlig. Jeg orker ikke si så mye mer, sa president Clinton.

SORG: - Barns raseri må møtes slik at det ikke ender med drap, sa president Bill Clinton i går.

Foto: SCANFIX/APBill Clinton