SKANDALE: Mazyar Keshvari  (Frp) mener det er skandale at ingen tar ansvar for asylbarna. Han mener lukkede asylmottak er løsningen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
SKANDALE: Mazyar Keshvari (Frp) mener det er skandale at ingen tar ansvar for asylbarna. Han mener lukkede asylmottak er løsningen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

- Vi må straks få på plass lukkede asylmottak

Frp reagerer sterkt på at 237 asylbarn har forsvunnet de siste fire årene. De mener barna bør lukkes inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om flere hundre asybarn som har forsvunnet fra norske mottak de siste fire årene. Fremskrittspartiets tredjekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari, mener tallene viser at det er nødvendig å få på plass lukkede asylmottak.

- Med lukkede asylmottak ville ikke disse barna kunne kidnappes og utnyttes av kyniske menneskesmuglere, sier Keshvari til Dagbladet.

- Barns liv står på spill Frp reagerer sterkt på at barn i norske asylmottak ikke har den samme tryggheten som norske barn og mener situasjonen er ute av kontroll.

- Vi krever nå at tryggheten til disse barna sikres og da er den eneste løsningen lukkede asylmottak. Her driver dessverre justisministeren ansvarspulverisering i kjent stil. Dette burde hun holde seg for god til i en situasjon hvor barns liv står på spill.

Inhumant tiltak Frps Keshvari mener regjeringen ikke gjør noe for å bedre situasjonen.

- At de offentlige etatene skylder på hverandre uten at noen tar ansvar for asylbarnas situasjon, er rett og slett en skandale.
 
Han mener justisministeren har forsøkt å fremstille lukkede asylmottak som et inhumant tiltak. Keshvari mener det heller er inhumant at regjeringen lar barna forsvinne.

- De lukkede asylmottakene skal ha verdige forhold, vi ønsker at asylbehandlingen skal bli smidigere totalt sett.

Les også: Politikere skiller mellom barn fordi de ikke er «våre»