- Vi må straks få på plass lukkede asylmottak

Frp reagerer sterkt på at 237 asylbarn har forsvunnet de siste fire årene. De mener barna bør lukkes inne.

SKANDALE: Mazyar Keshvari  (Frp) mener det er skandale at ingen tar ansvar for asylbarna. Han mener lukkede asylmottak er løsningen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
SKANDALE: Mazyar Keshvari (Frp) mener det er skandale at ingen tar ansvar for asylbarna. Han mener lukkede asylmottak er løsningen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om flere hundre asybarn som har forsvunnet fra norske mottak de siste fire årene. Fremskrittspartiets tredjekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari, mener tallene viser at det er nødvendig å få på plass lukkede asylmottak.

- Med lukkede asylmottak ville ikke disse barna kunne kidnappes og utnyttes av kyniske menneskesmuglere, sier Keshvari til Dagbladet.

- Barns liv står på spill Frp reagerer sterkt på at barn i norske asylmottak ikke har den samme tryggheten som norske barn og mener situasjonen er ute av kontroll.

- Vi krever nå at tryggheten til disse barna sikres og da er den eneste løsningen lukkede asylmottak. Her driver dessverre justisministeren ansvarspulverisering i kjent stil. Dette burde hun holde seg for god til i en situasjon hvor barns liv står på spill.

Inhumant tiltak Frps Keshvari mener regjeringen ikke gjør noe for å bedre situasjonen.

- At de offentlige etatene skylder på hverandre uten at noen tar ansvar for asylbarnas situasjon, er rett og slett en skandale.
 
Han mener justisministeren har forsøkt å fremstille lukkede asylmottak som et inhumant tiltak. Keshvari mener det heller er inhumant at regjeringen lar barna forsvinne.

- De lukkede asylmottakene skal ha verdige forhold, vi ønsker at asylbehandlingen skal bli smidigere totalt sett.

Les også: Politikere skiller mellom barn fordi de ikke er «våre»