- Vi må ta Utøya gradvis tilbake

Flere hundre pårørende og etterlatte besøker øya denne uken.

AUF-LEDER: Åtte måneder etter at den fryktelige tragedien rammet organisasjonen kan AUF leder Eskil Pedersen slå fast at en del grep som ble tatt like etter 22. juli ser ut til å ha vært kloke. Mange vanskelige avgjørelser måtte tas allerede før ofrene var gravlagt, men at pårørende fikk komme til stedet barna deres ble drept, at mediene ble vist området og at mange minnehelger har blitt arrangert, ser ut til å ha gitt god effekt.
Foto: Heiko Junge/Scanpix
AUF-LEDER: Åtte måneder etter at den fryktelige tragedien rammet organisasjonen kan AUF leder Eskil Pedersen slå fast at en del grep som ble tatt like etter 22. juli ser ut til å ha vært kloke. Mange vanskelige avgjørelser måtte tas allerede før ofrene var gravlagt, men at pårørende fikk komme til stedet barna deres ble drept, at mediene ble vist området og at mange minnehelger har blitt arrangert, ser ut til å ha gitt god effekt. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte måneder etter at den fryktelige tragedien rammet organisasjonen, kan lederen slå fast at en del grep som ble tatt like etter 22. juli, ser ut til å ha vært kloke. Mange vanskelige avgjørelser måtte tas allerede før ofrene var gravlagt, men at pårørende fikk komme til stedet barna deres ble drept, at mediene ble vist området og at mange minnehelger har blitt arrangert, ser ut til å ha gitt god effekt.

Denne uken holder AUF øya åpen for alle som vil besøke åstedet der Anders Behring Breivik drepte 69 ungdommer som var på politisk sommerleir 22. juli i fjor. Etter åpningen av øya lørdag, gikk bilder av smilende AUF-ere på vaffelstand igjen i sosiale medier.

Skritt for skritt - Jeg vil ikke si at vi har tatt tilbake Utøya nå, men vi er i gang og vi skal gå skritt for skritt, sier Pedersen til NTB. - Utøya kommer alltid til å ha 22. juli som en del av sin historie. Det vil bli en langsiktig jobb å normalisere i alle fall noe av det igjen, fortsetter han.

Eskil Pedersen var selv ikke blant de 300 som deltok på det lukkede arrangementet for etterlatte og berørte lørdag, men vil reise tilbake til Utøya senere i uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer