Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi må ta vare på hverandre»

Jens Stoltenberg ber folket være forberedt på nye prøvelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg har hatt fryktelige tunge dager. Da han ble møtt med spontan applaus fra de tusenvis av frammøtte til ett minutt stillhet på Universitetsplassen, ga han straks uttrykk for at det varmer.

- Vi ser jo det fineste av Norge når vi ser den sterke, folkelige varme, sympati og medmenneskeligheten, sier han til Dagbladet etter at han signerte kondolanseprotokollen i dag.

Sorgen vil være der
Men statsministeren er smertelig klar over at det blir enda flere tøffe og vonde dager framover.

De neste dagene vil navn og bilder på de omkomne i terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya bli offentliggjort.

- Mange sentralt i Ap er berørt. Mange over hele landet. Hva tanker har du om de neste dagene?

- Jeg tenker at vi må være forberedt på at sorgen vil være der lenge og at vi vil bli utsatt for nye prøvelser når navn og bilder blir offentliggjort, og at dette ikke er noe vi raskt kommer til å legge bak oss, sier Stoltenberg, og legger til:

- Vi kommer til å møte nye prøvelser, men vi skal bestå også dem.

- Nær hverandre
Overfor Dagbladet kommer Stoltenberg med en innstendig beskjed:

- Jeg er opptatt av å si at det er viktig at folk er nær hverandre. Noen trenger profesjonell hjelp. Men de aller fleste trenger en klem, noen varme ord og noen å snakke sammen med, sier han til Dagbladet.

- Hva har Arbeiderpartiet sitt partiapparat gjort med tanke på de nærmeste dagenes påkjenninger?

- Jeg vet at det både i AUF og Ap så gjør man alt man kan for å hjelpe hverandre og støtte hverandre. Det er viktig at man gjør det i Ap og AUF, men det er også viktig at alle andre som føler stor sorg gjør det samme, sier Stoltenberg og legger til:

- Vi må ta vare på hverandre!

Vil bli forandret
Stoltenberg mener det norske folk må være forberedt på at ikke alt vil bli som før når den verste forferdelsen har roet seg.

- Norge vil bli forandret, men Norge skal være til å kjenne igjen.

TAKKER FOR STØTTEN: Jens Stoltenberg takker den varmende, men lavmælte applausen fra de tusenvis av frammøtte med Arbeiderbevegelsens symbol for samhold. Foto: REUTERS
TAKKER FOR STØTTEN: Jens Stoltenberg takker den varmende, men lavmælte applausen fra de tusenvis av frammøtte med Arbeiderbevegelsens symbol for samhold. Foto: REUTERS Vis mer