- Vi må tåle å miste noen mennesker

- Det er menneskets skyld, ikke bjørnens. Miljøverneren mener at vi har glemt at jakt er en risikosport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - All jakt er forbundet med risiko. Du går ut i naturen med skarpladd våpen og kameraten din kan komme til å skyte deg. Den risikoen aksepterer vi. Vi risikerer også at ungene våre kan bli overkjørt av en trailer. Den risikoen aksepterer vi også. For meg er bjørnen viktigere enn trailere.

Kurt Oddekalv er leder i Norges Miljøvernforbund. Han mener at vi i dag lever trygt i Norge, så trygt at vi gjerne blir overrasket når uforutsette ting skjer. Som et bjørneangrep.

- Bjørnejakt er selvsagt forbundet med risiko. Det samme gjelder elgjakt, en elg er ikke ufarlig den heller. Vi må ikke gå fra konseptene når det skjer en ulykke eller to, slik som nå.

Oddekalv peker på at det var hunder involvert i begge de to angrepene av bjørn i Sverige

- Bikkjer er noe av det mest irriterende en bjørn vet. Elghunden løper ut i skogen og treffer på en bjørn. Så driver den og bjeffer og herjer. Bjørnen blir selvsagt vanvittig irritert og setter på sprang etter hunden. Hunden løper tilbake til eierne for beskyttelse og tar med seg bjørnen. Sånn går bjørnen på mennesker, men det betyr ikke at den er blitt menneskeeter for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer