Flomkatastrofer i storbyer:

- Vi må tenke annerledes

Flere byer har de seineste åra blitt hardt rammet av flom, der infrastrukturen ikke tåler de store nedbørsmassene. Derfor mener ekspertene at vi nå må tenke annerledes.

VÅTT: Etter flere dager med flom i Tyskland, jobber nå brannvesenet i Wassenberg med å tømme husene for vann. Vi ble med inn i ett av de berørte hjemmene. VIDEO: Maja Walberg Klev. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bygninger som raser av vannmassene. Gangtunneler og T-banesystemer som svømmer over. Biler som flyter rundt som båter i gater som har forandret seg til elver.

Gjennom de siste åra har man sett flere slike bilder fra byer over hele verden.

I sommer har man igjen sett at flommer har skapt store ødeleggelser i flere land i Europa.

Flomkatastrofen i den vestlige delen av Tyskland, Belgia, Nederland og Luxemburg, har tatt rundt 200 menneskeliv og ført til massive katastrofer der flere mennesker har vært savnet, hus har rast, og strømmen har gått.

I et område nær Liege i Belgia ble det målt 271 millimeter regn på 48 timer, som er over dobbelt så mye som det som normalt faller i hele juli, ifølge CNN.

- Kan skje i Norge

Søndag ble også London påvirket av et hardt regnvær, som skape store oversvømmelser både i gatene og nede i undergrunnen ved metroen, som skapte store problemer med kollektivtrafikken.

To sykehus måtte i tillegg bortvise pasienter som ikke var akutte, fordi sykehusene hadde tatt skade av de massive vannmengdene, skriver CNN.

Ifølge Trine Jahr Hegdahl, hydrolog ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), er flom noe vi også kan forvente mer av her til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.