Smittevernekspert om coronaviruset:

- Vi må testes for alltid

Personer med symptomer på covid-19 må belage seg på å testes i uoverskuelig framtid, ifølge lederen for University of Minnesotas senter for smittevernforskning, Michael Osterholm.

PÅGÅR FOR FULLT: Testing for coronaviruset pågår for fullt i hele verden. Her fra Oslo lufthavn. Foto: Heiko Junge / NTB
PÅGÅR FOR FULLT: Testing for coronaviruset pågår for fullt i hele verden. Her fra Oslo lufthavn. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er nødt til å teste personer med tegn på covid-19-sykdom for alltid, sier Osterholm i en utspørring om coronasituasjonen hos nettstedet Axios, skriver CNN.

- Viruset forsvinner ikke rundt om i verden. Husk at det er milliarder mennesker i lavinntektsland, noen i mellominntektsland, som aldri vil få tilgang til en coronavaksine. I disse landene vil vi også se virusvarianter spre seg, sier han.

Osterholm legger til at testing også vil være nyttig for å kartlegge effektiviteten av vaksiner og se hvor det er behov for såkalte «boosterdoser» – det samme som påfyllingsvaksiner.

Det kan nemlig hende at de som allerede er vaksinert etter en stund vil trenge en slik dose.

Effektiv smittesporing

Norge har lenge brukt TISK-strategien (testing, isolasjon, sporing og karantene) som et viktig våpen i kampen mot coronaviruset. Strategien anses som svært viktig for å drive effektiv smittesporing i samfunnet.

«I tillegg til alle gjeldende råd, bør det vurderes en mer intensiv TISK- strategi ved oppfølging av nærkontakter i utbrudd, uavhengig av virusvariant», skriver Folkehelseinstituttet (FHI) på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer