Klar klimabeskjed til britene:

- Vi må tilpasse oss eller dø

Det britiske miljødirektoratet mener det er like viktig å tilpasse seg klimaendringene som å kutte karbonutslipp.

FLOM: Det britiske miljødirektoratet advarer at det kan komme flere flommer i England de neste årene, slik som denne flommen som er avbildet i London i juli 2021. Direktoratet mener at landet ikke er godt nok forberedt på klimaendringene. Foto: Justin Tallis/ AFP
FLOM: Det britiske miljødirektoratet advarer at det kan komme flere flommer i England de neste årene, slik som denne flommen som er avbildet i London i juli 2021. Direktoratet mener at landet ikke er godt nok forberedt på klimaendringene. Foto: Justin Tallis/ AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

England blir nødt til å forberede seg på flere flommer, et stigende havnivå og manglende tilgang på drikkevann på grunn av klimaendringene advarer det britiske miljødirektoratet, Environment Agency, ifølge avisa Independent.

I forkant av det neste klimatoppmøtet til FN, som arrangeres i Glasgow mellom den 31. oktober og 12. november, har direktoratet nå advart at det er like viktig at landet tilpasser seg klimaendringene som tiltak for å kutte karbonutslipp.

Flere og verre miljøkatastrofer, som flom, vannmangel og forurensning, er nå uunngåelige siden verden ikke kan tilpasse seg så raskt som klimaet endrer seg, advarer direktoratet.

Dyster rapport

Styrelederen for direktoratet, Emma Howard Boyd, går så langt som å si at man blir nødt til å «tilpasse seg eller dø». Hun påpeker at England kan oppleve samme type flom som herjet i Tyskland i sommer dersom landet ikke forbereder seg.

Selv om den britiske regjeringen har som intensjon om å snakke om klimatilpassing på FNs klimamøte mener Boyd at problemstillingen kan bli «kraftig undervurdert» av resten av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer